Η χθεσινή γενική απεργία αποτέλεσε ένα μεγάλο σταθμό για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές σε όλη την Ελλάδα. Στην Καβάλα, όπως και σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, το πλήθος του κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επιστημονικοί φορείς, μικρομεσαίοι, απέδειξαν ότι τα αντιασφαλιστικά, αντιεπαγγελματικά και αντιαγροτικά μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν.
Μνημονιακοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ) και νεομνημονιακοί (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) με τις πολιτικές λιτότητας και εξάρτησης που εκφράζουν και εφαρμόζουν, έχουν απέναντί τους το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού. Ενός λαού που δείχνει ότι δεν ξέχασε το ηρωικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και δεν είναι πρόθυμος να ακολουθήσει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καμία άλλη μνημονιακή κυβέρνηση, στον δρόμο του συμβιβασμού και της παράδοσης της χώρας στους «δανειστές». Γι’ αυτό και είναι ιστορικό χρέος για το λαό και τη χώρα η συγκρότηση μιας πειστικής πολιτικής πρότασης διεξόδου από τα μνημόνια που δεν θα έχει σαν όριο της, την πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Χρειάζεται ​επίσης να υπάρξει άμεσα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συντονισμός μεταξύ όλων των κλάδων που πλήττονται από τα νέα μέτρα, στη λογική συγκρότησης κοινωνικού μετώπου που θα βάλει τέλος στο μνημονιακό καθεστώς, παλιό και νέο.

Το 2016 θα είναι η χρονιά της ανατροπής με το λαό στο προσκήνιο. Ένα μεγάλο αριστερό ριζοσπαστικό, προοδευτικό, πατριωτικό, δημοκρατικό, πολιτικό μέτωπο και οι λαϊκοί αγώνες θα σαρώσουν τα μνημόνια και όσους τα υπογράφουν τα ψηφίζουν και τα υλοποιούν.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή τμήμα αγωγού ύδρευσης τύπου PVC στο Δημοτικό διαμέρισμα Αμυγδαλεώνα 
Επόμενο άρθροΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων