«Είναι ένας άνθρωπος σεμνός, ταπεινός, εργατικός, αποτελεσματικός και συνεχίζει έτσι ακόμα και σήμερα, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άνθρωπος με κεφαλαία όλα τα γράμματα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τα 5 χρόνια του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της.

«Περάσανε αυτά τα 5 χρόνια πάρα πολύ γρήγορα λες και ήταν χθες. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτό ήταν κάτι το οποίο το χτίζαμε πολλά χρόνια πίσω, εγώ προσωπικά τουλάχιστον και πολλοί λίγοι ακόμα στενοί του συνεργάτες οι οποίοι είναι ακόμα και σήμερα, πιστεύαμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον μεταρρυθμιστή πολιτικό ο οποίος θα άλλαζε τη ΝΔ και κατά συνέπεια αφού θα μπορούσε να αλλάξει το ‘’σπίτι’’ γιατί πρέπει να αλλάξεις πρώτα το ‘’σπίτι’’ σου για να μπορείς στη συνέχεια να αλλάξεις και την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άλλαξε τη ΝΔ σε αυτά τα 3,5 χρόνια που χρειάστηκε για να γίνει πρωθυπουργός και αυτόν τον 1,5 χρόνο παρόλο τις πολλές δυσκολίες, και δεν αναφέρομαι μόνο στην πανδημία και την οικονομική κρίση που αυτή φέρνει μαζί της, αναφέρομαι και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο προσφυγικό και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων της καθημερινότητας αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και μετά», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης.

«Για μένα σημαντικό είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ως άνθρωπος ο ίδιος άνθρωπος που γνώρισα το 1985. Είναι ένας άνθρωπος σεμνός, ταπεινός, εργατικός, αποτελεσματικός και συνεχίζει έτσι ακόμα και σήμερα. Ανθρώπινος. Αυτό που πρέπει να περάσουμε στους συμπολίτες μας, και είναι και το κομμάτι εκείνο που μπορεί να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες, είναι το ανθρώπινο κομμάτι της πολιτικής», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Δεν είμαστε μηχανές, είμαστε άνθρωποι με τα προσωπικά μας προβλήματα, με τα προβλήματα της οικογένειάς μας αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούμε να επιλύουμε και τα προβλήματα των συμπολιτών μας και αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Δηλαδή αν με ρωτούσες με μια λέξη να περιγράψω τον Κ. Μητσοτάκη είναι άνθρωπος με κεφαλαία όλα τα γράμματα», επισήμανε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Πραγματικά αυτή η κυβέρνηση ενισχύει διαρκώς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι με την κυβέρνηση της ΝΔ έχουν συμβεί δύο πράγματα πολύ σημαντικά. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έγιναν ευρωτουρκικές και το δεύτερο ότι τον περασμένο στον Έβρο ηττήθηκε ο Ερντογάν από την Ελλάδα. Αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε και να το ξεχνάμε. Και το τρίτο κομμάτι το οποίο ενισχύει τη διπλωματία, είναι η ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τον Δεκέμβριο του 2019 βάλαμε τέλος σε ένα πρόβλημα που τεσσερισήμισι χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έληγε δηλαδή την αναβάθμιση των 80 και πλέον F16. Δώσαμε λύση στα ανταλλακτικά των Mirage 2000».

«Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε όλα αυτά, δεν ψήφισε τις δαπάνες για την άμυνα στον προϋπολογισμό του 2021 και αισθάνομαι μετά τη χθεσινή συνεδρίαση τους επιτροπής και την τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Γ. Τσίπρα που επιφυλάχτηκε, ότι ψάχνουν να βρουν λόγους, αιτίες, δήθεν θολές συμβάσεις ή οτιδήποτε άλλο για να μην το ψηφίσουν», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ, οι παλαιές συνιστώσες μάλλον ξαναπήρανε τα όπλα. Μη ξεχνάς ότι υπάρχουν ανθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ που λέγανε ότι πρέπει να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, «τι θα ρισκάρουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα». Ο κ. Ζουράρις έχει πει ότι και να χάσουμε ένα νησάκι δεν τρέχει τίποτα».

«Η ΝΔ είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, είναι η παράταξη η οποία βάζει πάνω από όλα την πατρίδα. Εμείς πιστεύουμε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί ισχυρές Ένοπλες δυνάμεις δεν θωρακίζουν απλά και δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα αλλά δίνουν τη δυνατότητα και στη διπλωματία να μπορέσει να κάνει αυτά τα οποία πρέπει να κάνει», σημείωσε.

Ακόμη ανέφερε ότι «στις 25 Ιανουαρίου που θα ξεκινήσουν πάλι οι συζητήσεις με ένα και μοναδικό θέμα, το ζήτημα των θαλασσίων συνόρων, η Τουρκία θα προσέλθει σε αυτές τις συζητήσεις έχοντας ηττηθεί τον Μάρτιο στις Καστανιές, έχοντας γίνει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ευρωτουρκικές και γνωρίζοντας πλέον ότι αλλάζουν ποσοτικά και ποιοτικά, κυρίως ποιοτικά οι ισορροπίες στο Αιγαίο με τα RAFALE και τα όπλα τους».

«Και επιπλέον θα προσέλθει σε αυτή τη συζήτηση η Τουρκία, έχοντας η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο και βεβαίως γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι διατηρούμε ακέραιο το δικαίωμα μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΠρόεδρος ΕΛΓΑ: «Πλημμυρισμένα 110.000 στρέμματα σε Έβρο και Ροδόπη»
Επόμενο άρθροΜε κορονοϊό ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος- Σε κατ ́οίκον περιοριορισμό χωρίς συμπτώματα