Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς του 11ου δημοτικού σχολείου Καβάλας καθώς, με το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς αντίκρισαν μια μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του σχολικού κτιρίου.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μαζί με άλλους γονείς μέσα σε δύο μήνες ανακαίνισαν, με εθελοντική προσφορά και εργασία, το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, μεταμορφώνοντάς το κυριολεκτικά σ’ έναν πολύ όμορφο χώρο διδασκαλίας.

Σχολικές αίθουσες και διάδρομοι σοβατίστηκαν και βάφτηκαν, ντουλάπες, ντουλάπια και κουρτινόξυλα «φρεσκαρίστηκαν», ο εργαστηριακός εξοπλισμός στις τάξεις και τους διαδρόμους καθαρίστηκε και βάφτηκε, μωσαϊκά τρίφτηκαν αποκτώντας νέα λάμψη, κρεμάστες διορθώθηκαν και αντικαταστάθηκαν, όπως επίσης κάδρα και πίνακες ανακοινώσεων, ενώ οι διάδρομοι του σχολείου ζωγραφίστηκαν κι απέκτησαν νέα «ζωή» μέσα από εικόνες με ζωηρά χρώματα.

Από τις 22 Ιουλίου και μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μαζί με εθελοντές γονείς, καθημερινά, με καλή διάθεση, αφιέρωναν χρόνο για την ανακαίνιση του σχολείου, που φέτος συμπληρώνει 87 χρόνια ζωής. Το 11ο δημοτικό σχολείο της συνοικίας των Ποταμουδίων, σε μια από τις πιο παλιές προσφυγικές γειτονιές της πόλης έχει έναν εμβληματικό χαρακτήρα και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή.

«Όλες αυτές οι εργασίες έγιναν με χρήματα του συλλόγου αλλά και με χρήματα που συγκέντρωσαν οι ίδιοι οι δάσκαλοι του σχολείου, που θέλησαν να συνδράμουν στον σκοπό αυτό και τους ευχαριστούμε θερμά. Ήταν μια μεγάλη και κουραστική προσπάθεια αφού για δυο μήνες σχεδόν το σχολείο ήταν σαν εργοτάξιο και με το δεδομένο ότι είχε πολλά χρόνια να γίνουν τέτοιες εργασίες ανακαίνισης και καθαρισμού έπρεπε να γίνουν πάρα πολλά. Νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους μας. Για την ακρίβεια βάφτηκαν, καθαρίστηκαν και εξωραΐστηκαν το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του σχολείου μαζί με τους διαδρόμους και τις οχτώ αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αλκμήνη Καλέντζη.

Η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Καβάλας χορήγησε όλα τα χρώματα που ήταν απαραίτητα για τις βαφές, ενώ ο σύλλογος εικαστικών τεχνών και φιλότεχνων Καβάλας «Art Attack» ζωγράφισε όλα τα σχέδια που πλέον κοσμούν τους διαδρόμους του σχολείου. Επίσης, μέσα από χορηγίες γονέων έγιναν πολλές αντικαταστάσεις σε μέρος του εξοπλισμού που βρίσκονταν στις τάξεις.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως:

• Τον κ.Κελίδη Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον Δήμο Καβάλας για τα χρώματα που μας χορήγησαν.

• Την Artattack Καβάλα για τα όμορφα σχέδια που ζωγράφισαν στους διαδρόμους.

• Τις μανούλες Δέσποινα Παρσαλίδου, Άννα Σταυροπούλου και Δέσποινα Μυλωνά για την πολύτιμη και καθημερινή βοήθεια τους στο βάψιμο των κουρτινόξυλων, των πινάκων, των ντουλαπιών και στο καθάρισμα του σχολείου.

• Τις μανούλες που ήρθαν και βοήθησαν στο καθάρισμα του σχολείου:

Ιωάννα Κούτρα, Ελένη Μιχαηλίδου, Νατάσσα Τσακμάκη, Άννα Σταυρίδου, Ευθαλία Μίνου, Ρόζη Δημοπούλου.

• Τις μανούλες που ανέλαβαν και έπλυναν τις κουρτίνες του σχολείου:

Anila Shapiri Gega, Δέσποινα Μυλωνά, Ελένη Μιχαηλίδου, Νατάσσα Τσακμάκη, Παναγιώτα Κωνσταντάρα, Ιωάννα Τσιαμπούση, Γιώτα Λατσούρη και η Ρόζη Δημοπούλου που έπλυνε κουρτίνες και τα ενδύματα του βεστιαρίου!

• Τον Γιάννη Κυπριανίδη για την πολύτιμη βοήθεια του στην τακτοποίηση των κουρτινόξυλων του ισογείου, τις κρεμάστρες, τα κάδρα και τους πίνακες, τα φελιζόλ καθώς και τις οθόνες που υπάρχουν σε κάθε τάξη.

• Τον Σάββα Θωμαΐδη για βοήθεια του στην τοποθέτηση των κουρτινόξυλων του ισογείου.

• Τον επιπλοποιό Γιώργο Παπαζώτο που ανέλαβε το κρέμασμα των κουρτινόξυλων του 1ου ορόφου.

• Τους μπαμπάδες Θωμά Κυριακόπουλο και Μιχάλη Μελισσόπουλο επίσης τις μαμάδες Άννα Σταυροπούλου και Δέσποινα Παρσαλίδου που έβαψαν την τάξη που βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου.

• Την Άννα Σταυροπούλου για την χορηγία των 50 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί η ζωγραφιά του 1ου ορόφου.

· Την Κατερίνα Κυπριανίδου για την χορηγία των κορνιζών.

· Ευχαριστούμε τον Μάκη Περιστερά και το κατάστημα TONOXPΩM για την χορηγεία τους και τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Από μια ευγενική χορηγία αλλαχτήκανε τα φελιζόλ στις τάξεις!

Κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά ευχόμαστε να είναι μια μικρή όαση για τους μαθητές μας!!

Καλή χρονιά με υγεία και ασφάλεια!!

του ανταποκριτή μας Β. Λωλίδη

Πηγή:www.amna.gr

Προηγούμενο άρθροΕυχές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθροΚαταστήματα Εστίασης Αλεξανδρούπολης: Κλείνουμε για να μπορέσουμε να μείνουμε ανοιχτοί…