Μειούμενα παρουσιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε γνωστό ότι χθες είχαν μόλις 18 ασθενείς στην κλινική covid και κανέναν στη ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο μήνας ξεκίνησε αρκετά καλά στο Νοσοκομείο. Έχουμε μια καλή αποκλιμάκωση. Έχουμε (σ.σ. χθες το πρωί) 18 ασθενείς στην κλινική covid και κανέναν στη ΜΕΘ. Θα γίνουν και εξιτήρια οπότε θέλω να πιστεύω ότι το νούμερο θα πέσει κι άλλο. Λιγόστεψαν αρκετά και τα ύποπτα περιστατικά και οι εισαγωγές είναι λίγες. Τα νέα είναι καλά, ας ελπίσουμε να συνεχιστεί αυτή η πτωτική τάση για να μπούμε σε μία πλήρη κανονικότητα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το προσωπικό είπε ότι «από 200 και πλέον γιατρούς που έχει το Νοσοκομείο μόνο ένας είναι σε αναστολή εργασίας. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μείωσης προσωπικού λόγω αναστολών. Όσον αφορά τους νοσηλευτές, κάποιοι είναι σε αναστολή αλλά οι πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας δεν λένε κάτι για επιστροφή στη δουλειά τους. Αυτό είναι καθαρά θέμα υπουργείου Υγείας και όχι του εκάστοτε διοικητή του Νοσοκομείου. Περιμένουμε την απόφαση που θα πάρει το Υπουργείο.

Πολλές από τις νοσηλεύτριες που είναι σε αναστολή, κάποιες εμβολιάστηκαν, κάποιες νόσησαν και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους. Παραμένουν, όμως, και κάποιες εκτός εργασίας λόγω άρνησης εμβολιασμού.

Το ευχάριστο είναι ότι κάποια πράγματα μπαίνουν σε άλλο δρόμο και θέλω να πιστεύω ότι και με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα στα προ κρίσης επίπεδα
Επόμενο άρθροΜαρία Πολυμέρου: Στη Θάσο ξεκινάμε με πολύ θετικούς οιωνούς