Δύσκολες ώρες βιώνει το ΕΚΑΒ Καβάλας καθώς 10 διασώστες και 2 διοικητικοί είναι σε αναστολή λόγω ότι δεν εμβολιάστηκαν. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης έκανε γνωστό ότι και άλλοι 2 τραυματιοφορείς είναι εκτός υπηρεσίας καθώς ο ένας νόσησε και ο συνάδελφός του τέθηκε σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εκτός από τα άτομα σε αναστολή έχουμε και συνάδελφο που νόσησε αν και εμβολιασμένος, συν έναν που βρίσκεται σε καραντίνα διότι δούλευαν μαζί. Από ‘κει και πέρα είναι 10 οι διασώστες που έχουν μπει σε αναστολή και δύο από το διοικητικό προσωπικό. Λείπουν 12 αυτήν τη στιγμή. Υπάρχει ένας συνδυασμός γεγονότων, από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης λόγω συνταξιοδότησης και λόγω ενός ατόμου σε αναστολή, το πλήρωμα του ασθενοφόρου που καλύπτει την περιοχή είναι σε μία βάρδια τη μέρα. Στη Χρυσούπολη, λήγει η σύμβαση των οδηγών που είχαν προσληφθεί, δεν θα ανανεωθεί και μένουν εκεί στο Κέντρο Υγείας δύο πληρώματα που καλύπτουν 5 φορές τη βδομάδα από μία βάρδια τη μέρα.. Συνεπώς η κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή είναι τραγική. Το ΕΚΑΒ δουλεύει κάτω από το όριο ασφαλείας και αν δεν υπάρξουν σύντομα προσλήψεις ή να γυρίσει το υπάρχον προσωπικό που είναι έμπειροι συνάδελφοι και μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία, θα υπάρξουν προβλήματα τις επόμενες μέρες. Η όλη κατάσταση μας έχει δέσει τα χέρια. Και δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε με αυτές τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση και εφαρμόζει η διοίκηση. Είμαστε ήδη πολύ κουρασμένοι, δεν έχουμε πάρει άδειες εδώ και δύο χρόνια, είμαστε κουρασμένοι ψυχικά, είμαστε κουρασμένοι και ηθικά.

Αυτοί που αποφάσισαν όλη αυτήν τη κατάσταση ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους κι ας απολογηθούν για οτιδήποτε συμβεί. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι γίνει από ‘δω και πέρα. Τα λέγαμε τόσο καιρό και συνεχίζουμε να τα λέμε. Αυτήν τη στιγμή η δημόσια υγεία μπορεί να πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω έλλειψης ασθενοφόρων».

Προηγούμενο άρθροΞενοφών Κροκίδης: Οι χειρουργικές και οι παθολογικές κλινικές σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος
Επόμενο άρθροΚώστας Αντωνιάδης: Η Καβάλα και η Θάσος αποκτούν ισχυρό brand name για τα επόμενα χρόνια στον τουριστικό χάρτη