Μεταφέρθηκε με απόφαση του Υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου η έδρα του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Νέστου στο Αεροδρόμιο Καβάλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης ευχαρίστησε τον υπουργό και ζήτησε την στελέχωση του ΕΚΑΒ στο Αεροδρόμιο.

“Καταρχάς εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε τον υπουργό μια και λαμβανομένων υπόψιν των συνθηκών του υπουργείου του, ασχολήθηκε με εμάς και έδωσε ένα δώρο στην περιοχή μας” τόνισε αρχικά.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα ανάπτυξης της περιοχής του Δήμου Νέστου, η συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Διοίκηση της εταιρείας Frapport, τη Διοίκηση της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ και τον Διευθυντή Αν. Μακεδονίας -Θράκης του ΕΚΑΒ Χαρίλαο Λώτη, είχε ως αποτέλεσμα την οριστική έγκριση για τη δημιουργία σταθμού ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ στον αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Η δημιουργία σταθμού ασθενοφόρων στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου θα δημιουργήσει μια ομπρέλα υπηρεσιών ασθενοφόρων στην ανατολική πλευρά του νομού Καβάλας, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο στην άφιξη ασθενοφόρου οχήματος στον τόπο του συμβάντος, καθώς βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού που συνδέει την Εγνατία Οδό με το Λιμάνι της Κεραμωτής όπου διέρχονται πλήθος κόσμου τόσο οδικώς, όσο και αεροπορικώς, αλλά και ακτοπλοϊκώς με το νησί της Θάσου.

Η ΛΥΣΗ

“Βέβαια το 2018 υπήρξε η έναρξη λειτουργίας ουσιαστικά με μια δημιουργία μέσα στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, με απόφαση βέβαια της τότε διοίκησης του ΕΚΑΒ η οποία βέβαια αυτή την στιγμή με τη νέα απόφαση μεταφέρεται στο Αεροδρόμιο της Καβάλας.

Τότε δεν λειτούργησε αυτή η βάση και ελάχιστα καλύψαμε αυτή την περιοχή μια και δεν είχαμε το προσωπικό για να καλύψουμε και εκεί την βάση ακόμη και σήμερα δηλαδή στο Αεροδρόμιο δεν έχουμε το προσωπικό για να το καλύψουμε.

Άρα αυτό που ζητάμε είναι από την στιγμή που ασχολήθηκε και ο υπουργός να μας να βοηθήσει για να πάρουμε το κατάλληλο προσωπικό και να επανδρώσουμε τη βάση στο αεροδρόμιο. Χρειάζονται περίπου 10 άτομα για να λειτουργήσει το όλο σύστημα σε 24ωρη βάση.

Το προσωπικό δεν επαρκεί αυτή την στιγμή άρα έχει γίνει το πρώτο βήμα το οποίο ελπίζουμε να μην παραμείνει όπως και στο παρελθόν ως πρώτο βήμα!!! Θέλουμε και το δεύτερο με την παρέμβαση του υπουργού, ώστε να πιέσει τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και να μπορέσουμε έτσι να ικανοποιήσουμε και αιτήματα μεταθέσεων που έκαναν συνάδελφοι από την υπόλοιπη Ελλάδα για την Καβάλα και όταν θα υπάρξει η προκήρυξη που έχει προαναγγελθεί για 4900 για την υγεία και μια και υπάρχουν γύρω στις 950 θέσεις για το ΕΚΑΒ εμείς ελπίζουμε να μας συμπεριλάβουν και να μας κατανείμουν και να μας δώσουν όσα άτομα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αυτή τη βάση.

Το αεροδρόμιο είναι ένα στρατηγικό σημείο και καλώς έφυγε η βάση από την Χρυσούπολη και πήγε στο Αεροδρόμιο το οποίο άλλωστε καλύπτει και τα γύρω χωριά και βοηθάει περισσότερο και το καλοκαίρι μια και εκεί έχουμε επισκέπτες περισσότερο και αν όλα τελικά πάνε καλά τότε θα έχουμε μια σημαντική εξέλιξη».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούμε να καλύψουμε την λειτουργία του σταθμού όμως» τόνισε. “Θέλουμε επιτέλους προσλήψεις για να πάρουμε και τις άδειες μας και τα ρεπό μας ενώ είναι γεγονός πως το προσωπικό που στερούμαστε λόγω αναστολής ελέω πανδημίας και μη εμβολιασμού φέρνει μια ακόμη δύσκολη κατάσταση. Το καλοκαίρι θα έχει περισσότερη δουλειά άρα χρειαζόμαστε ενίσχυση. Ελπίζουμε όλοι να μας βοηθήσουν» σημείωσε καταληκτικά….

Προηγούμενο άρθρο«Γενναία» αύξηση στην επιδότηση λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου – «Κλείδωσαν» τα ποσά για τον Μάρτιο
Επόμενο άρθροΣτις αρχές Μαΐου η επόμενη Λευκή Νύχτα εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, πανέτοιμος για την εκδήλωση ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας