Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει επιβαρυνθεί το έργο των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου τους κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης χαρακτήρισε αντιμετωπίσιμη και ελεγχόμενη την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι 3 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβαλάς της Καβάλας μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Όπως ανέφερε «Μέχρι στιγμής η κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ Καβάλας είναι διαχειρίσιμη, όμως αφού τα κρούσματα αυξάνονται δυστυχώς συνέχεια, κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει πρόβλημα ή όχι , αφού αρκετοί εργαζόμενοι έχουν φύγει για την Αθήνα ώστε να βοηθήσουν την πολύ δύσκολη κατάσταση που υπάρχει εκεί. Μια κίνηση καλής θέλησης εφ όσον η Καβάλα πήγαινε αρκετά καλά με πολύ λίγα κρούσματα. Τώρα όμως τα πράγματα και στον Νομό μας δυσκολεύουν αφού βλέπουμε κάθε μέρα τα κρούσματα να ξεπερνούν τα είκοσι».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης, «υπάρχει αύξηση διακομιδών τις τελευταίες ημέρες και τρέχουμε αρκετά. Ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε έσχατο σημείο αφού ακούγεται πως θα ανοίξει όλη η αγορά . Πρέπει βέβαια να σταματήσει αυτό το κλείσιμο της αγοράς, αλλά θα πρέπει ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί ο κορωνοϊός είναι πάνω απ το κεφάλι μας. Αν δεν προσέξουμε δυστυχώς θα ζήσουμε καταστάσεις του Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου».

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Και πρόσθεσε πως «Ήδη έχουμε στείλει εργαζόμενους δικούς μας στην Αθήνα, γιατί δεν είχαμε υπολογίσει ότι τα κρούσματα θα γίνουν περισσότερα στην Καβάλα και θα έχουμε και εμείς εδώ πρόβλημα. Ελπίζουμε πως την άλλη εβδομάδα θα είναι καλύτερα τα πράγματα .Με βάση τα δεδομένα όλου του προηγούμενου διαστήματος, είδαμε πως είχαμε μια πολύ καλή κατάσταση. Για τον λόγο αυτό, υπήρξε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος αφού η Αθήνα είχε μεγάλο πρόβλημα. Γι αυτό και ανταποκριθήκαμε θετικά και στείλαμε 3 συναδέλφους από Θάσο και Σέρρες, όπως το έκαναν και τα ΕΚΑΒ όλης της χώρας.Διαπιστώνουμε πως από την Δευτέρα που έφυγαν οι συνάδελφοι για τη ν Αθήνα, είχαμε αύξηση των περιστατικών, όμως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνει έτσι. Θα πρέπει σίγουρα να προσέχουμε τώρα που θα αρθούν οι περιορισμοί και θα κυκλοφορήσει περισσότερο ο κόσμος . Θα πρέπει να τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα και να χρησιμοποιούμε ακόμη και διπλή μάσκα, όπου υπάρχει συνωστισμός. Ενώ θα πρέπει να προσέξουμε την επιβάρυνση του συστήματος υγείας που έχει υποστεί μεγάλο φόρτο και έχει συγκεκριμένες δυνατότητες».

Και πρόσθεσε πως «Εξάλλου εμείς εδώ και ένα χρόνο βρισκόμαστε στα κόκκινα αλλά αυτό δεν έχει σημασία όσο σημασία έχει το γεγονός ότι το σύστημα υγείας δεν θα καταφέρει να σηκώνει συνέχεια βάρος. Το Νοσοκομείο μας φιλοξενεί ασθενείς, υπάρχει καλή κατάσταση και εκεί και δεν πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αρρώστων. Φιλοξενεί η Καβάλα ασθενείς και από Δράμα και αν συνεχισθεί αυτό το μοτίβο θα έχουμε μεγάλο θέμα. Σε κάθε στιγμή μιλάμε για μια διαχείριση κατάσταση προς το παρόν δεν ξέρουμε τι θα δούμε στο μέλλον” κατέληξε ζητώντας μεγάλη προσοχή για άλλη μια φορά.

Προηγούμενο άρθροΗ Αγία Σοφία απο μάρμαρο βρίσκεται στα Λιμενάρια Θάσου
Επόμενο άρθρο2.800.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης για αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες