Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα θέματα της συνεδρίασης.

Όπως τόνισε αρχικά “Πάμε στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Δ.Σ με αρκετά θέματα και κοπή βασιλόπιτας. Θα έχουμε και τον Μητροπολίτη για να μας δώσει ευχές και ευλογίες και ελπίζω να πιάσουν τόπο μια και πέρσι, δεν έπιασαν!

Έτσι πάμε σε δύο θέματα που αφορά στην αναγόρευση δύο ατόμων σε επίτιμους δημότες της Καβάλας. Ο πρώτος είναι ο Γερμανός καθηγητής, πρώην πλέον Δήμαρχος της Νυρεμβέργης, ένας Δήμαρχος που διετέλεσε 15 έτη Δήμαρχος και ο λόγος που τον αναγορεύουμε σε επίτιμο Δημότη είναι για την πολύτιμη βοήθεια του . Η Νυρεμβέργη είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Καβάλα και έχουμε τον ελληνικό σύλλογο με καβαλιώτες “ΦΙΛΟΣ” που βοηθά την Καβάλα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο κ. Ξώγνος, Πρόεδρος του “ΦΙΛΟΥ” βοηθά την Καβάλα με προσφορές υπολογιστών στα σχολεία και με υπολογιστές που δίδονται και στην Θάσο, υπολογιστές από γερμανικές εταιρείες. Έχουμε εξοπλίσει σχολεία και ιδρύματα με αυτούς τους υπολογιστές.

Μια από τις βοήθειες και έχουμε μια εξαιρετική σχέση με το Δήμο Καβάλας και τους πολίτες και ο συνδετικός κρίκος βέβαια είναι οι Έλληνες καβαλιώτες που κατοικούν εκεί.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να δώσουμε αυτή την τιμή στον κ. Μάλι, τον πρώην Δήμαρχο μια σημαντική προσωπικότητα. Θέλουμε να αναθερμάνουμε και αυτή την σχέση. Οι συνεργασίες μόνο όφελος μπορούν να δώσουν. Αυτό είναι το πρώτο θέμα ενώ ανάλογα θα αναγορεύσουμε τον Αρχιμανδρίτη Καβαλιώτη Απόστολου σε επίτιμο δημότη της Καβάλας».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Όπως εξήγησε «Ένας άνθρωπος που έχει σημαντική δραστηριότητα και σημαντικό ανθρωπιστικό έργο. Αυτός είναι ο λόγος της διάκρισης που θα του κάνει το Δ.Σ. Καβάλας. Θα αναγνωρισθεί επιπλέον το έργο του αν και έχει κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό. Θα μάθουμε και εμείς περισσότερα και θα τιμήσουμε την προσφορά τους στην Καβάλα μας”.

Ο ίδιος ο κ. Πεφάνης τόνισε εξάλλου ότι με τη βράβευση δίδεται το καλό παράδειγμα ουσιαστικά μια και η απόδοση τιμής κάνει περισσότερο γνωστούς τους βραβευθέντες ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και προσφοράς.

“Ελπίζω να πάμε καλά φέτος και να ελευθερωθούμε σε ό,τι αφορά την πανδημία ώστε και οι συνεδριάσεις μας να γίνουν και πάλι όπως παλιά ενώ εύχομαι να έχουμε μια εποικοδομητική χρονιά. Εύχομαι το Δ.Σ. να έχει την σωστή του λειτουργία και όλο αυτό εξαρτάται από τους ανθρώπους, την θέση τους. Αλλά θέλουμε να βελτιώσουμε την ζωή μας, τους χώρους μας και αυτό πρέπει να κάνουμε μέσα από το Δ.Σ. Θέλουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Μέχρι 19 άτομα εντός της αιθούσης λοιπόν, οι υπόλοιποι εκτός από το διαδίκτυο δηλαδή και όποιος το επιθυμεί, ο απλός πολίτης μπορεί να μας παρακολουθήσει από το διαδίκτυο αν και το ενδιαφέρον των πολιτών είναι περιορισμένο. Δεν είμαστε από τα καλύτερα Δ.Σ. Συνεδριάσεις πέντε ωρών δεν μπορούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών” σημείωσε ζητώντας σοβαρότητα και ουσιαστικό λόγο. “Απλά αυτοί που πρέπει δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κινηθούν σοβαρά” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΑντιπρόεδρος Ποιότητας Ζωής ο Σωτήρης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού να σπεύδουν άμεσα στο Νοσοκομείο