Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το νομοσχέδιο γύρω από την παιδεία, την τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες αλλά και τα μέτρα για την εποχή μετά κορωνοϊού εποχή, μίλησε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o πρ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας, Κώστας Μορφίδης.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών εκλογών προκαλεί φόβο, κατά την κυβέρνηση, στην αξιωματική αντιπολίτευση, που θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πίσω μέρος του κεφαλιού του μελετάει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

“Για την οικονομία είναι πολύ δύσκολο διάστημα και αν φορτώσουμε και μία τέτοια διαδικασία θα είναι σαν να είμαστε αυτόχειρες. Πρέπει να αφοσιωθούμε στο πως θα ξεπεράσουμε την κρίση. Συναίνεση υπάρχει από όλους στο να υπάρχουν μέτρα που να στηρίζουν τη κοινωνία και την εργασία. Δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε εκλογές“, δήλωσε ο κ. Μορφίδης και συνεχίζει: “Όταν θα τελειώσουμε από την κρίση τότε ίσως θα έπρεπε να το δούμε. Στη φάση που είμαστε σήμερα μόνο πολιτικάντικα παιχνίδια και μικροκομματικούς σχεδιασμούς μπορούν να εξυπηρετήσουν. Έτοιμοι είμαστε και σε κατάσταση που μπορούμε να μπούμε σε εκλογική ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή. Πρέπει όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε. Να υπάρξει ανάσχεση της κρίσης που όλοι βλέπουμε ότι έρχεται.  Δεν κάνουμε την αντιπολίτευση που μας έκανε η Νέα Δημοκρατία”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, δεν ασχολούμαστε με φοβίες της αντιπολίτευσης”.

Σε ότι αφορά το θέμα τις παιδείας ο Κώστας Μορφίδης σημείωσε πως “Μερικά πράγματα θα έπρεπε να είναι σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία ιερά. Όπως η παιδεία. Δε μπορεί σε μία περίοδο που όλοι έχουμε προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τους περιορισμούς η κυβέρνηση να φέρνει και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, να εκμεταλλεύεται και να περνάει νομοσχέδια με μεγάλη σημασία. Πέρασε το νομοσχέδιο με το περιβάλλον και τώρα αυτό με τη παιδεία. Το πιο τραγικό είναι η τροπολογία που ήρθε εκτός νομοσχεδίου και πέρασε νύχτα για την χρήση των καμερών μέσα στις τάξεις για το μάθημα εξ αποστάσεως. Αυτό έχει πολλά τρωτά σημεία. Καταργεί το μάθημα, την εκπαιδευτική διαδικασία”. Ενώ εξηγεί πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί πχ σε απομακρυσμένες περιοχές, νησιά, εκεί που δεν υπάρχουν αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να πληγεί το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών.

Επίσης την Πέμπτη θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας το αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την μετά του κορωνοϊου εποχή και το τι πρέπει να γίνει σήμερα για να στηριχθεί η ελληνική οικονομία.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Κώστας Μορφίδης στο Lobby 101.8 από το 45.55

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή ρεύματος την Πέμπτη στο Παληό για οκτώ ώρες | Δείτε σε ποιες άλλες περιοχές
Επόμενο άρθροΑνακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού