Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Καβάλα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης οργάνωσε συνέντευξη Τύπου με τους δημάρχους του Νομού Καβάλας και υγειονομικούς για να περάσουν το μήνυμα των εμβολιασμών. Χθες έκανε δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η συνέντευξη Τύπου που είχε ως στόχο να απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας για να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα, ήταν μια ιστορική στιγμή για την Π.Ε. Καβάλας. Απ’ όσο ξέρω δεν έχει γίνει τέτοια κοινή δήλωση πουθενά. Τέσσερις δήμαρχοι, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και δύο εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, ενωμένοι απηύθυναν έκκληση για να εμβολιαστούν οι Καβαλιώτες.

Είπα ότι από την πανδημία του κορωνοϊού έχουμε περάσει στην πανδημία των ανεμβολίαστων. Γι’ αυτό και ζήτησα από όλους να σπεύσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να εμβολιαστούν, κατ’ αρχάς για να σώσουν τη δική τους ζωή αλλά και των αγαπημένων τους προσώπων. Από τα μηνύματα που είχα προσωπικά και από τα σχόλια, έχει απήχηση αυτή η έκκληση. Βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, μαζί με την κυβέρνηση που την ίδια μέρα εξήγγειλε μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Τέτοιες δράσεις και συλλογικότητες δείχνουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με αρωγούς και συμπαραστάτες τους υγειονομικούς».

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Για τα κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας είπε ότι «όντως είναι αυξανόμενα αλλά ίσως αυτό οφείλεται στο είμαστε τουριστική πόλη με αποτέλεσμα πολλοί Καβαλιώτες και ξένοι να κάνουν ράπιντ τεστ. Γι’ αυτό βλέπουμε τουριστικές πόλεις να έχουν υψηλά νούμερα. Το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο φαίνεται να υπάρχει μέσα στην πόλη της Καβάλας διότι εδώ γίνονται τα πιο πολλά τεστ. Μόνο εδώ στο διοικητήριο έχουμε κάθε μέρα 300 ράπιντ τεστ συν άλλα τόσα στο νοσοκομείο μαζί με τα μοριακά, οπότε όσα περισσότερα γίνονται τόσο μεγαλύτερο φαίνεται το επιδημιολογικό φορτίο.

Η χώρα μας είναι βεβαρημένη κατά την άποψή μου. Το λέγαμε ότι θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων προς το τέλος του καλοκαιριού, γι’ αυτό και λέμε ότι το μόνο όπλο αντιμετώπισης του ιού είναι ο εμβολιασμός».

ΤΟΠΙΚΟ LOCK DOWN

Για το ενδεχόμενο τοπικού lock down είπε ότι «η βούληση της κυβέρνησης δεν είναι τα μίνι lock down σε διάφορες περιοχές. Αν μπούμε στον κόκκινο χάρτη κι εμείς σημαίνει ότι από τη 1 το βράδυ ως τις 5 το πρωί θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και να παίζεται μουσική. Επομένως όλες οι δραστηριότητες θα συνεχίζονται κανονικά. Απλώς σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και θα τεθούν σε ισχύ από 1 Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς και από 13 Σεπτεμβρίου για τους πολίτες. Εκεί πρέπει να κερδιθεί το παιχνίδι της πανδημίας.

Αν μπούμε στην κόκκινη ζώνη θα επηρεάσει τον τουρισμό ειδικά για τις χώρες που εμπιστεύονται την περιοχή μας, αν αυτό θα συνεπάγεται δηλαδή καραντίνα 14 ημερών, ανάλογα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Νομίζω η Θάσος δεν θα μπει στο κόκκινο, δεν ξέρω αν θα μπει ο δήμος Καβάλας και μαζί και οι υπόλοιποι δήμοι όπου υπάρχει τουριστική κίνηση.

Έχοντας το συναίσθημα της ατομικής ευθύνης, πρέπει να πρώτα να σώσουμε τον εαυτό μας και να συμπεριφερθούμε ως άνθρωποι που ζουν σε ένα κοινωνικό σύνολο προστατεύοντας και τη ζωή των γύρω μας».

ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Για τα έργα στην κοίτη του ποταμού Μαρμαρά είπε ότι γίνονται την κατάλληλη χρονική στιγμή, όπως γίνονται παρεμβάσεις σε όλα τα ρέματα ενόψει του χειμώνα. Έχει διαπιστώσει παθογένειες δεκαετιών και γι’ αυτό υπάρχουν πολλά πλημμυρικά φαινόμενα. Γίνονται όμως παρεμβάσεις με κόπο κι επιμονή.

Προηγούμενο άρθροΟι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Ορεστιάδας και Καβάλας στον χώρο κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΒάσεις: Τα αποτελέσματα για ΑΕΙ και δημόσια ΙΕΚ – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες