Αρκετή συζήτηση προκλήθηκε όταν η δημοτική αρχή Καβάλας εξέφρασε την επιθυμία να συντηρήσει και να τοποθετήσει σε κεντρικό σημείο της πόλης το άγαλμα του Ελληνα αγνώστου στρατιώτη των βαλκανικών πολέμων.

Την αντίθεσή του εξέφρασε η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Κωστής Σιμιτσής ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για κίνηση βιαστική και αυθαίρετη.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δηλώνει έκπληκτη με τα λεγόμενα του κυρίου Σιμιτσή και σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή εξετάζει όλες τις προτάσεις για το χώρο επανατοποθέτησης του αγάλματος επιτυγχάνοντας την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του και στοχεύοντας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τη διατήρηση της εθνικής μνήμης.

Ο κ. Σιμιτσής λέει επίσης πως το άγαλμα αποτελεί πολιτιστικό αγαθό και προστατευόμενο μνημείο λόγω της ιστορικής του σημασίας καταγγέλοντας την διοίκηση του δήμου Καβάλας ότι αυθαιρετεί και βιάζετε.
Η κ. Τσανάκα με δελτίο τύπου απαντά στον κ. Σιμιτσή πως ο δήμος εξετάζει όλες τις προτάσεις για τον χώρο επανατοποθέτησης του αγάλματος στοχεύοντας στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας διαβεβαιώνοντας επίσης πως ο δήμος θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.  

Προηγούμενο άρθροH EBRD χρηματοδοτεί την Energean, τη μόνη ελληνική εταιρεία που παράγει πετρέλαιο
Επόμενο άρθρο48ωρη απεργία των εφοριακών για την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ-video