Προχωρά η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών καθώς ο επενδυτής έχει προχωρήσει με τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής ανέφερε ότι οι μελέτες είναι προς έγκριση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «πολλά έχουν γραφτεί για τα λουτρά Ελευθερών κι ίσως έχει βαρεθεί κι ο κόσμος που περιμένει απτά δείγματα των εξελίξεων.

Τα πράγματα προχωράνε καλά. Ο επενδυτής, που είναι η οικογένεια Χαρακίδη, έχουν κάνει μια σοβαρή προσπάθεια. Οι δύο μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχουν κατατεθεί κι αναμένουμε την έγκρισή τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης. Αν εγκριθούν αυτές οι μελέτες στη συνέχεια οι υπηρεσίες δόμησης του Δήμου Παγγαίου δεν θα έχουν πολλή δουλειά. Στη συνέχεια θα υποβληθούν κι όλες οι υπόλοιπες μελέτες για να δούμε επιτέλους να χτίζεται εκεί μια καινούργια μεγάλη μονάδα που θα αποτελέσει φάρο τουριστικής ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

Η περιοχή εκεί είναι μαγευτικά όμορφη κι όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος λίγο πιο βόρεια, θα δημιουργηθεί και μακρόστενη λίμνη σε σχήμα φιόρδ στο όρος Σύμβολο που κι εκεί θα δημιουργηθεί ένας τουριστικός πόλος, με περιπάτους ψαρέματος, αθλοπαιδιές. Μετά από 20-30 χρόνια θα έχουμε αναπτύξει κι εμείς τα αθλήματα της κωπηλασίας κλπ. Γενικά η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει με δραστικό τρόπο. Σήμερα στηρίζεται κυρίως στην αγροτική παραγωγή και παρά τις καταστροφές οι αγρότες θα συνεχίσουν. Όμως σταδιακά η περιοχή αλλάζει πρόσωπο αφού θα έχουμε και καλής ποιότητας τουρισμό χάρη σε επενδύσεις όπως τα λουτρά Ελευθερών. Άλλες γίνονται στην Τούζλα και με λίγα λόγια η περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Αμφίπολη, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Όλα όμως στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε μάθει να γίνονται με βήμα σημειωτόν».

ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΝΟΠΜΕΥΜΑΤΟΣ

Για την επένδυση της μονάδος παραγωγής οινοπνεύματος είπε ότι κι εδώ πάμε με βήμα σημειωτόν. Η επένδυση έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο έγινε αίτημα να χαρακτηριστεί στρατηγικού ενδιαφέροντος, προχωράει πολύ καλά. Είναι μονάδα μεσαίας όχλησης και με τη δική μας βοήθεια όλα τα θέματα επιλύθηκαν ή επιλύονται. Μέσα στον Ιούλιο αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις. Η Καβάλα σε λίγο καιρό θα γίνει κέντρο επιχειρηματικών εξελίξεων».

Προηγούμενο άρθροΣε «εκλογικό συναγερμό» το ΠΑΣΟΚ: Το μήνυμα Ανδρουλάκη, τα «πυρά» προς Mητσοτάκη και η ετοιμότητα στα ψηφοδέλτια
Επόμενο άρθροΟι Ρουμάνοι τουρίστες κάνουν και φέτος τη διαφορά στη Θάσο