Κορέστηκαν τα Δημοτικά Κοιμητήρια Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας προχωρά στην εκκένωση κάποιων ξεχασμένων τάφων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σταυρίδη έχουν στείλει προσκλήσεις σε συγγενείς θανόντων για το όλο θέμα των εκταφιασμών.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως “Είναι γεγονός ότι έχουμε πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς είχαμε θέμα και δεν είναι μόνο τα νεκροταφεία της Καβάλας. Είναι όλα τα νεκροταφεία. Επειδή οι εκταφιασμοί δεν γινόταν δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή θέσεις και τους επόμενους 2 μήνες τουλάχιστον θα αντιμετωπίσουμε σίγουρα θέμα.

Οπότε κάποιοι ξεχασμένοι τάφοι οι οποίοι υπήρχαν και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από συγγενείς ή γνωστούς των εκλιπόντων και επειδή τους έχουμε κάνει και 2 και 3 επιστολές και με τοιχοκόλληση και με τη Δημοτική Αστυνομία και επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον είπαμε τελικά να πάρουμε την απόφαση – μάλιστα πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή – να γίνει ο εκταφιασμός.

Μέχρι τέλη Μαΐου θα πρέπει σίγουρα να προχωρήσουμε μόνοι μας αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους συγγενείς μετά και την τρίτη πρόσκληση! Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Μάλιστα έκανα και συζητήσεις και σε άλλους Δήμους και επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα να μεγαλώσει το υπάρχουν κοιμητήριο παρά θα πρέπει να φύγει εκτός Δήμου Καβάλας, για αυτό και είπαμε να κάνουμε κάτι τώρα. Αν γίνουν οι εκταφές τότε θα έχουμε θέσεις και δεν θα χρειασθεί να κάνουμε άλλα κοιμητήρια. Και αφού βλέπουμε ότι πλέον λόγω της πανδημίας και των θανάτων που αυτή έφερε πλέον θα μιλάμε για 10 έτη και πλέον για δυνατότητα εκταφής, και μια και έχουμε νάιλον και στο νεκρό και στην κάσα άρα δεν θα υπάρχει κάτι άλλο παρά μόνο πρόβλημα, από τώρα πρέπει να φροντίσουμε για αυτή την περίπτωση. Θέλουμε να το προλάβουμε επομένως τώρα στην αρχή”.

Η ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο Δασάκι της Παναγούδας γίνεται μια οργανωμένη και εξαιρετική δουλειά που θα φέρει μια άριστη εικόνα. “Καθαρίζουμε, όλη την εβδομάδα παρεμβαίνουμε και μετά θα πάμε στα Σφαγεία.

Αυτή την στιγμή θα ανοίξουμε διαδρόμους για να είναι η περιοχή προσβάσιμη για περίπατο. Δεν νομίζω να προλάβουμε κάτι άλλο φέτος. Αλλά θα κάνουμε και παγκάκια, και τραπεζάκια και αν υπάρχει η χρήση ενός χώρου που είναι αφημένος τότε αυτός ο χώρος μπορεί να διατηρηθεί λειτουργικός.

Αν όμως δεν υπάρξει χρήση τότε αφήνεται στην τύχη του και πολύ σύντομα γίνεται όπως το γνωρίζαμε…

Και από ό,τι λέει η γειτονιά από τον καιρό που έγιναν τα σκαλάκια και το ρέμμα δεν μπήκε κάποιο συνεργείο να καθαρίσει. Οπότε δεν θέλουμε να γίνει ξανά αυτό άρα πρέπει να δούμε τι θα βάλουμε εκεί μέσα ώστε ο χώρος να είναι προσβάσιμος και κάθε διοίκηση να κάνει το καλύτερο δυνατό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΟ Κωστής Σιμιτσής για την διαχείριση των απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΦώτης Πούλος: Η σύρραξη της Ρωσίας με την Ουκρανία έβαλε φωτιά στα καύσιμα