Με εντατικούς ρυθμούς λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης υπογράμμισε ότι υπάρχει κινητικότητα σε όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η υπηρεσία δεν μπορεί να σταματήσει, εργάζεται καθημερινά. Τελειώνει η κολυμβητική περίοδος κι αρχίζουμε να μαζεύουμε και να τακτοποιούμε. Συνεχίζουμε με τα παρκάκια, τους δρόμους, τα στενά, με ό,τι προσωπικό μας έμεινε καθώς τέλειωσε το πρόγραμμα της πυροπροστασίας. Η αποκομιδή συνεχίζεται πολύ καλά, υπάρχει προσωπικό και δεν έχουμε περιπτώσεις covid όπως πιο πριν. Στο κομμάτι του πρασίνου είμαστε στην Πιπίνου και Κίμωνος να περιποιηθούμε τα κομμάτια που υπάρχουν, να φυτέψουμε και να δώσουμε ένα άλλο χρώμα. Η υπηρεσία Ποιότητας Ζωής παλεύει κάθε μέρα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το προσωπικό είπε ότι «στην Υπηρεσία Καθαριότητας δεν θα είναι ποτέ επαρκές το προσωπικό. Όλοι οι δήμοι αυτό αντιμετωπίζουν. Το παλεύουν όλοι με τα άτομα που διαθέτουν. Χρειάζονται περισσότερα άτομα.

Από ‘κει και πέρα, σταμάτησαν από το κοινωφελές πρόγραμμα, πιάνουν δουλειά κι από το πρόγραμμα προ-συνταξιοδότησης που είναι ένας καλός αριθμός για σκούπες έξω στις γειτονιές. Είναι πρόγραμμα για έναν συν έναν χρόνο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια σκούπες στις γειτονιές. Είναι μία σημαντική βοήθεια, ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Ξεκίνησαν και έτσι θα υπάρχουν οδοκαθαριστές».

ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Για τα ογκώδη αντικείμενα είπε ότι «αυτό δεν θα σταματήσει. Εμείς κάνουμε ένα συνεχόμενο κυνηγητό σε όλες τις γειτονιές για να μπορέσουμε να τα μαζέψουμε. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι μεγάλο κομμάτι του κόσμου έχει καταλάβει πώς όλα αυτά τα έξοδα που γίνονται για τη διαχείριση επιστρέφουν στους ίδιους οπότε έχουμε έναν καλό αριθμό εσόδων από τα παράβολα που κόβονται από δημότες. Συν την εργολαβία που θα χρησιμοποιήσουμε για την απομάκρυνση μεγάλων αντικειμένων συν ένα μεγάλο ποσοστό από τις γειτονιές, πιστεύω ότι το 2021 και το 2022 αν προχωρήσουμε και με τη μεγάλη εργολαβία που προβλέπεται για το ’22 θα μπορέσουμε ένα μεγάλο ποσοστό να μαζεύουμε από τις γειτονιές οπότε να δούμε μία διαφορετική εικόνα. Όποιοι παίρνουν τηλέφωνο, μπορούμε να πάμε να τα βρούμε και να τα πάρουμε. Αυτά που καθυστερούμε είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε. Η Καβάλα έχει πολλά στενά και δρομάκια και μέχρι να τα ανακαλύψουμε περνούν κάποιες μέρες. Εκεί θέλουμε να μας ειδοποιεί ο κόσμος.

Για τους υπόλοιπους που βγάζουν πράγματα χωρίς ειδοποίηση, αν δεν τελειώσει το πρόγραμμα Εξοικονομώ που κάνει τον κόσμο να βγάζει μπάζα έξω, θα δούμε. Ζήτησα από την Πολεοδομία να μου στέλνει τις άδειες ανακαινίσεων μικρής κλίμακας γιατί μόνο μέσω αυτού μπορούμε να βρούμε ποιος είναι στη γειτονιά εκείνη κι αν δεν συμμορφωθεί να του επιβάλλουμε το ανάλογο πρόστιμο. Το τηλέφωνο της Υπηρεσίας που μπορεί ο κόσμος να απευθύνεται για τα ογκώδη είναι 2513-500380 έως 382».

Προηγούμενο άρθροΗ συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον διεθνολόγο Δημήτρη Κερίδη
Επόμενο άρθροΗ Π.Ε Καβάλας ρίχνει άσφαλτο στο οδικό δίκτυο του Νομού Καβάλας