Την αντίθεσή του με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Eurobank στην Καβάλα επί της Ερυθρού Σταυρού ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «έμαθα με θλίψη μου ότι θα κλείσει ένα από τα κεντρικά καταστήματα τραπεζικής υπηρεσίας στην πόλη μας.

Νομίζω ότι ακόμη πιο μεγάλη είναι η απορία μου διότι στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα. Περίμενα να το αναδείξει και να υπάρξει ενδεχομένως μια απόφαση κι ένα ψήφισμα προς την κατεύθυνση του να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα. Αν και είναι ιδιωτική επιχείρηση, όπως παρεμβαίνει πολύ άστοχα στο θέμα των Πετρελαίων ή στων Λιπασμάτων, θα έπρεπε ο δήμαρχος να παρέμβει και σ’ αυτό το κλείσιμο και να αρκεστεί μόνο σε ένα Δελτίο Τύπου.

Είναι θλιβερό διότι υποβαθμίζεται και η Καβάλα. Αφαιρούνται υπηρεσίες από την πόλη και προκύπτει το θέμα της ανεργίας ή της μετάθεσης των υπαλλήλων. Λιθαράκι- λιθαράκι αποδομείται η ποιότητα ζωής στην Καβάλα κι αυτό δεν είναι καλό ούτε για τον τουρισμό. Θεωρώ ότι πρέπει σθεναρά να κυνηγήσει τη διατήρηση του καταστήματος διότι έχει αρκετούς πελάτες και χρήζει προσπάθειας από το Δήμο Καβάλας να διατηρηθεί το κατάστημα».

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι «δεν μπορείς να επηρεάσεις μια ιδιωτική επιχείρηση αλλά μπορείς να πιέσεις. Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Καβάλας και προσωπικά ο δήμαρχος και προς τους βουλευτές που έχουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση που με τη σειρά της έχει μεγαλύτερη πίεση στη διοίκηση της τράπεζας. Είναι ένα ιεραρχικό ντόμινο που θα μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Αν δεν υπάρχει αντίδραση πρώτα από το Δήμο τότε είναι λογικό η διοίκηση της τράπεζας καλά πράττει. Ούτε οι βουλευτές θα δράσουν εφόσον το κύτταρο της κοινωνίας που είναι ο Δήμος Καβάλας δεν αντιδρά και κυρίως ο δήμαρχος, επομένως συνεχίζουν αυτήν την τακτική. Επομένως κάποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και σ’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα. Το κλείσιμο μιας τράπεζας σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης. Αυτό είναι το πολιτικό κομμάτι της ιστορίας και όχι το κλείσιμο ενός τραπεζικού καταστήματος. Έχει πολιτικές προεκτάσεις που δείχνει την υποβάθμιση της πόλης μας και δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας. Είναι κάτι που πρέπει να το στηρίξουμε και να το υποστηρίξουμε».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Γάκης: Υπογεννητικότητα και μικρός αγροτικός κλήρος τα σημαντικότερα προβλήματα στη Δ.Ε. Πιερέων
Επόμενο άρθρο“Το ΕΚΑΒ είναι μόνο για επείγοντα και αυτό κάνουμε γνωστό μέσα από την κινητοποίησή μας” εξηγεί ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης