Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορωνοϊό ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

Όπως τόνισε αρχικά “Από τη μια ακούγεται κάτι για χαλάρωση των μέτρων, από την άλλη όμως βλέπουμε δεδομένα που είναι ανησυχητικά. Θέλει προσεκτικές κινήσεις για τις επόμενες εβδομάδες. Άρα πρέπει να δούμε σταθεροποίηση άρα δεν πρέπει να έχουμε αύξηση σε κρούσματα και διασωληνώσεις για ένα διάστημα 1-2 εβδομάδων ενώ ευτυχώς βλέπω πια μια πτώση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί αυτόματα το σήμα της χαλάρωσης ή πλήρης άρσης των δεδομένων. Ή θα πάμε καλύτερα ή θα εκτιναχθούν τα πράγματα και θα το χάσουμε εντελώς. Είμαστε σε οριακό σημείο, ειδικά η περιοχή μας και η Βόρειος Ελλάδα είναι σε πιο άσχημη εικόνα, και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ισχύει στη νότια Ελλάδα».

ΛΟΓΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρόσθεσε δε πως «Και φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά για όλους. Άλλο ισχύει σε κάθε περιοχή. Στην περιοχή μας τα πράγματα συνεχίζουν να είναι πολύ δύσκολα. Εμείς εδώ είμαστε σε μια τοποθεσία που έχει την Θεσσαλονίκη με το μεγάλο πρόβλημα και αυτό μεταφέρθηκε και σε εμάς. Γι αυτό η νότια Ελλάδα είναι καλύτερα. Δράμα, Πέλλα επίσης κινδυνεύουν. Γι αυτό και θέλει προσοχή ακόμη. Ο κόσμος νοιώθει την κούραση αλλά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος. Χιλιάδες κρούσματα, πολλοί θάνατοι και τα πράγματα είναι ακόμη δύσκολα.

Οπότε η προσοχή για την συνέχεια είναι επίσης σημαντική. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες μια ύφεση. Το θέμα είναι να την κρατήσουμε και να διαχειριστούμε σωστά το όλο θέμα. Δεν θέλει απότομη χαλάρωση. Και μιλάω για τις επόμενες εβδομάδες. Δεν θεωρώ ότι ξεφύγαμε τον κίνδυνο. Είναι ακόμη δύσκολα. Εύχομαι και περιμένω κάτι καλύτερο».

Προηγούμενο άρθροΒγήκε απο το Νοσοκομείο Καβάλας ο Αντιπεριφερειαρχης Κώστας Αντωνιάδης- Βελτιώθηκε η υγεία του μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν και πάλι οι έρευνες απο ομάδες διάσωσης για τον εντοπισμό του 40χρονου που αγνοείται