Η κατασκευή ενός Κλειστού Αθλητικού Κέντρου συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σώματος κ. Κωνσταντίνο Πεφάνη πρόκειται για ένα γήπεδο πολυμορφικό στην περιοχή Περιγιαλίου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ενός κλειστού γηπέδου- γυμναστηρίου στα πρότυπα της Καλαμίτσας όπου υπάρχει από τη μία πλευρά της πόλης. Για την ανατολική πλευρά της Καβάλας, όπου θα είναι και η ανάπτυξη της πόλης τα επόμενα χρόνια καθώς αυτοί είναι οι σχεδιασμοί μόλις ολοκληρωθεί το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου, καταθέσαμε μία πρόταση να δημιουργηθεί ένα νέο κλειστό γήπεδο το οποίο θα εξυπηρετεί την ανατολική πλευρά. Ήδη υπάρχουν το στάδιο και το κλειστό κολυμβητήριο και με αυτό το γυμναστήριο θα ολοκληρωθεί. Ουσιαστικά όλα τα αθλήματα θα έχουν την έδρα τους εκεί και οι αθλητές τη δυνατότητα να αθληθούν και να κάνουν τους αγώνες. Θα είναι μια πολύ ωραία εγκατάσταση, ένα γήπεδο πολυμορφικό που θα αλλάζει μορφή ανάλογα με τη χρήση».

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ

Πρόσθεσε ότι «υπολογίζεται να είναι περίπου 1000 θέσεων αλλά με παρεμβάσεις, αν για παράδειγμα φιλοξενήσει μία συναυλία, να επεκταθεί και στις 2000 θέσεις. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα, τα κλειστά γήπεδα δεν είναι όπως τα ξέραμε στην Ελλάδα. Υπάρχει εμπειρία από χώρες του εξωτερικού και οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές για τις μετατροπές, ώστε να εξυπηρετούνται τα περισσότερα αθλήματα και δράσεις. Ένα γήπεδο πρέπει να είναι κύτταρο πολιτισμού κι αθλητισμού, πόλος έλξης επιχειρηματικότητας, με καφέ, καταστήματα, εστιατόρια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι όχι απλά για να αθλείται ο κόσμος αλλά να είναι επιχειρηματικό κέντρο και να δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Υπήρξαν αντιδράσεις κι αντίθετες απόψεις στη συζήτηση. Σεβαστές μεν, αλλά αυτή είναι η απόφαση. Η δημιουργία ενός τέτοιου γηπέδου είναι ρεαλιστική και θα εξυπηρετήσει και θα ωθήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη την ανατολική πλευρά της Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας την Παρασκευή
Επόμενο άρθροΌλα τα θέματα που απασχολούν το παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας συζητήθηκαν στην επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου