Απεργούν σήμερα και οι κρεοπώλες της Καβάλας σε ένδειξη συμπαράστασης στους καφεζυθοπώλες που απεργούν. Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών κ. Κώστας Κεχαγιάς υπογράμμισε ότι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους εστιάτορες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το συμβούλιό μας πήρε ομόφωνη απόφαση να συμπαρασταθούμε στους καφεζυθοπώλες και τους εστιάτορες. Ο μισός τζίρος των μαγαζιών μας εξαρτάται από την εστίαση, δηλαδή τις ταβέρνες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να είμαστε ανοιχτά την Τρίτη (σ.σ. σήμερα). Θα κατεβούμε κι εμείς στην απεργία.

Ο κλάδος μας μέχρι αυτήν την εποχή έχει μια μικρή κίνηση. Ξεκινάει τώρα η περίοδος νηστείας για τα Χριστούγεννα και περιμένουμε τις γιορτές για να έχουμε πάλι τον αναμενόμενο τζίρο».

ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «ο τζίρος μας εξαρτάται πολύ από τις ταβέρνες, υπάρχει κάποιος συνάδελφος που το ποσοστό φτάνει στο 80%. Τους 9 μήνες που ήταν κλειστές οι ταβέρνες αυτός ο άνθρωπος ήταν στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης. Ο κλάδος μας εξαρτάται πάρα πολύ από την εστίαση, δεν υπάρχει κρεοπωλείο που να μην δίνει σε ταβέρνα ή σε σνακ μπαρ. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε ομόφωνα να κλείσουμε την Τρίτη και να συμμετέχουμε στην απεργία.

Όταν έχουμε κάθε βδομάδα νέα μέτρα, τα μαγαζιά περνάνε πολύ δύσκολα. Έχουν γίνει όλοι αστυνομικοί στα καταστήματά τους, πράγμα που πρέπει να επισημανθεί. Δεν γίνεται σε ένα μεγάλο μαγαζί που μπαίνουν τόσα άτομα να ελέγχεις τους πάντες. Πρέπει να μεριμνήσει η κυβέρνηση και γι’ αυτό. Οι τζίροι έχουν πέσει πάρα πολύ, οι ανεμβολίαστοι φοβούνται πολύ να βγουν κι ο τζίρος καθημερινά μειώνεται.

Μακάρι στην κινητοποίηση να κερδίσουν οι άνθρωποι πίσω κάτι από αυτά που διεκδικούν».

Προηγούμενο άρθροΗ εβδομάδα ξεκίνησε με 50 άτομα στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας και 7 στη ΜΕΘ
Επόμενο άρθροΤεράστια είναι η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΥΑΚ, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Απόστολος Χρόνης