Προς κλείσιμο οδεύει η οδός Αβέρωφ από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Γιάννης Ιακωβίδης υπογράμμισε πως σταδιακά παρεμβαίνουν οι υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η οδός Αβέρωφ δεν είναι αντικείμενο της εργολαβίας της πλατείας Καπνεργάτη. Αυτή τη στιγμή μπαίνει ο εργολάβος που κατασκευάζει το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ. Ακολουθούμε την τακτική να επεμβαίνουν οι δημόσιες υπηρεσίες που θα κάνουν όλες τις υποδομές στην ευρύτερη περιοχή ώστε να μην συμβεί αυτό που έγινε στην περιοχή της Κασσάνδρου. Αποφασίσαμε να επεμβαίνουν οι δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, σταδιακά και με τις δυνατότητές τους ώστε να μην παραμείνει κλειστός ο δρόμος εφ’ όσον δεν είναι εντελώς απαραίτητο. Σε πρώτη φάση θα περάσουν τα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ, θα αποκαταστήσουν το δρόμο κι ελπίζω μετά να μπει το αέριο. Αν έχουμε κενό θα ξαναλειτουργήσει η Αβέρωφ. Μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα δίκτυα τότε θα κλείσει η Αβέρωφ μονίμως, πια, για το έργο υλοποίησης της Πλατείας Καπνεργάτη. Θα περάσει από εκεί η ΔΕΗ, το αέριο, τα Δίκτη υδροδότησης και οι ευρυζωνικες του ΟΤΕ, για να ικανοποιηθεί και ο τελευταίος εκ των απαραίτητων υποδομών.

Άρα στην οδό Αβέρωφ θα έχουμε άνοιγμα και κλείσιμο ανάλογα με τις επεμβάσεις των εταιρειών. Στη συνέχεια, στα ενδιάμεσα διαστήματα θα λειτουργεί η Αβέρωφ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες των υπογείων δικτύων και να δοθεί ο δρόμος και όλη η περιοχή στον εργολάβο που θα κάνει τις αναδομές και τη διαμόρφωση της πλατείας».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Πρόσθεσε ότι «η Αβέρωφ είναι αρκετά σημαντική για να την κλείσουμε από τώρα και για ένα τρίμηνο χωρίς να είναι εντελώς απαραίτητο. Η Αβέρωφ θα κλείσει τώρα με πρωτοβουλία και ευθύνη της ΔΕΥΑΚ που εγκαθιστά τον εργολάβο για τα νέα δίκτυα στο μεγάλο κα εμβληματικό έργο της ΔΕΥΑΚ που καλύπτει όλη την Καβάλα.

Πολλά και ενδιαφέροντα θα τοποθετηθούν στην οδό Αβέρωφ. Είναι μέσα στους προγραμματισμούς μας να κάνουμε μια δημόσια παρουσίαση της μελέτης, απλώς κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις μήπως προκύψουν προβλήματα και γίνουν αλλαγές».

Προηγούμενο άρθροΕυρωμπάσκετ 2022: Πρώτος αγώνας για την Εθνική με αίσθημα αισιοδοξίας και φόντο τα μετάλλια
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν χθες τη λειτουργία τους οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Καβάλας, δηλώσεις Α. Δημητριάδη