Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα Λιμενάρια Θάσου λόγω του επικείμενου κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Πειραιώς. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Χρυσάφης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «παρά το δύσκολο της εποχής, εν μέσω της τουριστικής σεζόν, είχαμε καλή συμμετοχή στην κινητοποίηση. Κι αυτοί που δεν συμμετείχαν στήριζαν τον αγώνα αφού υπάρχει αναγκαιότητα το υποκατάστημα να μείνει ανοιχτό για να εξυπηρετεί τον κόσμο στο νότιο τμήμα του νησιού. Είναι πλέον το μόνο που υπάρχει, μετά το κλείσιμο της Εθνικής κι ενώ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οδεύει προς τα εκεί. Όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό κριτήριο του ιδιοκτήτη που από τη μία απλώνει το χέρι για να πάρει τις κρατικές ενισχύσεις και από την άλλη θέλει να μειώσει το κόστος λειτουργίας του, να απολύσει κόσμο, να βγάλει σε εθελούσια τους εργαζόμενους και τελικά το μάρμαρο το πληρώνει ο κόσμος.

Αυτή η τράπεζα εξυπηρετούσε τα χωριά του Ποτού, του Θεολόγου, των Λιμεναρίων, των Μαριών, της Σκάλας Μαριών, της Καλλιράχης και της Σκάλας Καλλιράχης και σε ένα βαθμό τον Πρίνο, δηλαδή το μισό και παραπάνω νησί. Ο κόσμος που δεν έχει εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και κάποιες υπηρεσίες που χρειάζονται προσωπική επαφή, θα δυσκολευτούν. Κι όταν πέσει κάποια φορά η πλατφόρμα θα τρέχουν στο λογιστή και θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν μια απλή δουλειά. Αυτά τα ξέρουν κι αυτοί που διοικούν αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν ακούσαμε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν θέση για το ζήτημα, δεν ακούσαμε κάποιον άλλο να καλέσει τον κόσμο σε κινητοποίηση. Αρκούνται σε ανακοινώσεις ή ανώδυνες δηλώσεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι «αυτό έρχεται σε συνέχεια και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλες τις υπηρεσίες που έχουν κλείσει στο νησί τα προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε την Εφορία, άλλες τράπεζες, το ΙΚΑ Λιμεναρίων. Όλα αυτά είναι συνέχεια μιας πολιτικής εξοικονόμησης του κόστους λειτουργίας, μεγαλύτερης ανεργίας τη στιγμή που έχουν πάρει πακτωλό χρημάτων απ’ όλες τις κυβερνήσεις για να σταθούν υποτίθεται και να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Θα πρέπει να ξέρουν ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές μας ότι όταν ο κόσμος απηυδήσει από αυτήν την κατάσταση και θα αντιδράσει, δεν τους σώζει τίποτα. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας στάλθηκε στους βουλευτές και τα κόμματα του νομού Καβάλας. Θα κοιτάξουμε να το στείλουμε και στους άλλους φορείς και περιμένουμε την απάντηση στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή».

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Ανακαλύφθηκε κατοικήσιμη περιοχή ηλικίας 2.200 ετών της εποχής των Πτολεμαίων
Επόμενο άρθροΣτις 2 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα Δικαστήρια και από τις 13 θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση