Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας, εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και επιτυγχάνεται η διατήρηση της υγείας των Πολιτών.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η Οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η Άνοια.

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Μελάνωμα

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καβάλας λειτουργεί στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Αθλητισμού στο Διοικητήριο, στον 3ο όροφο, στο γραφείο 374.

Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η κ. Ιωαννίδου Βασιλική.

📞 2513503374

📧 pronoia@kavala.gov.gr

Προηγούμενο άρθροΠαράδοση από 1 Τρακτέρ Χώρου Πρασίνου στον Αθλητικό Σύλλογο Αίας Παναγίας και στον Αθλητικό Όμιλο Ποταμιάς Θάσου
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε απο την Π.Ε Καβάλας το αλιευτικό καταφύγιο Ορφανού