Στα όρια του έχει φτάσει το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας λόγω και έλλειψης προσωπικού. Η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη υπάρχει τεράστια έλλειψη σε νοσηλευτές.

Η κ. Πετράκη σημείωσε πως “Η κατάσταση είναι δύσκολη. Η προσέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη και όλες οι εφημερίες είναι πια πολύ δύσκολες. Έγιναν και αρκετές εισαγωγές και έτσι γεμίσαμε και πάλι. Βρισκόμαστε σε μια οριακή κατάσταση, είμαστε στα όρια της σωματικής αντοχής πλέον όλοι μας και υπάρχει μια έγκριση από την 4η ΥΠΕ πρόσληψης 11 επικουρικών νοσηλευτών.

Βγήκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα ονόματα των 11 αυτών ατόμων και ελπίζουμε να έρθουν οι άνθρωποι και να αναλάβουν εργασία. Απλά περιμένουμε πια και τις υπόλοιπες εγκρίσεις. Μέσα στην εβδομάδα ίσως και να έχουμε και τις υπόλοιπες εγκρίσεις, διότι όλο αυτό είναι πια μια σταγόνα στον ωκεανό”.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Η ίδια κάνει λόγο για υπερκόπωση του προσωπικού…. “Απλά όλα αυτά τα παιδιά που έχουν υποβάλλει την αίτησή τους και βρίσκονται σε αναμονή, ίσως στο ενδιάμεσο να πάνε κάπου αλλού. Γι αυτό και ζητάμε επιτακτικά να προχωρήσουν οι διαδικασίες της διαλογής των ατόμων για να έρθουν τα παιδιά να εργασθούν.

Από την άλλη ένας πολύ μικρός αριθμός προσωπικού που αρνείται να εμβολιαστεί γύρισε στα πόστα του.

Άρα και πάλι το πρόβλημα παραμένει πολύ μεγάλο. Όσο για το ιατρικό προσωπικό αναμένουμε να έρθουν περί τους 10 γιατρούς αν και πρέπει να πούμε ότι οι γιατροί που λείπουν είναι λιγότεροι σε σχέση με το νοσηλευτικό προσωπικό, τα κενά δηλαδή είναι πολύ λιγότερα… Βέβαια κάθε έλλειψη είναι έλλειψη. Υπηρετούν 99 άτομα επί του συνόλου των 160 που είναι στο οργανόγραμμα . Άρα αν έρθουν 15 γιατροί σαφώς θα είναι μια τονωτική ένεση. Άλλωστε και οι γιατροί είναι σε οριακό σημείο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα θύμισε ότι το νοσοκομείο Καβάλας εξυπηρετεί σχεδόν όλη την Περιφέρεια και δεν είναι μόνο τα τοπικά περιστατικά που το απασχολούν!

ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

«Πολλές φορές έχουμε κληθεί να συνδράμουμε σε όλα τα προβλήματα που έχουν τα όμορα νοσοκομεία μας.

Γι αυτό και ζητήσαμε να έχουμε ενίσχυση και διαφορετική μεταχείριση αφού θεωρούν πως είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε τόσο μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας. Στο κομμάτι των προσλήψεων έπρεπε να υπάρχει μια διαφορετική μεταχείριση. Γι αυτό και περιμένουμε εντός της εβδομάδας έγκριση και άλλου προσωπικού. Πάνω από 50% είναι η έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως έχουμε άμεσα και το κύμα της συνταξιοδότησης εμπρός μας άρα όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα από εδώ και στο εξής” τόνισε και υποστήριξε ότι η επόμενη 3ετία θα είναι έτος που όλες οι προσλήψεις της δεκαετίας του 1980 θα αποχωρήσουν μια και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα…………

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Δεν είναι μόνο η πανδημία που κυνηγά το εμπόριο, είναι πολλά τα δεινά
Επόμενο άρθρο«Δεν μπορώ να απαντάω σε γελοιότητες, πλέον», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, για το δημοσίευμα σχετικά με τη διακοπή ρεύματος λόγω χρέους