Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν δοθεί πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε πως διενεργούνται τεστ αντισωμάτων σε υγειονομικούς.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τουλάχιστον για όσους εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο μας δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφισβήτηση. Υπάρχει ο υπεύθυνος, ο κ. Καρατζιώτης ο οποίος από τον Ιανουάριο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και μέχρι σήμερα, είναι όλη τη μέρα στο εμβολιαστικό κέντρο., παρών σε κάθε διαδικασία. Αυτό που προέκυψε αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης τα οποία όμως επειδή δεν υπήρχαν δηλωμένες νοσήσεις από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο και ξαφνικά μετά τον Αύγουστο υπήρχαν 18 νοσήσεις, είχε ήδη ληφθεί απόφαση από το Νοσοκομείο ότι σε όλους αυτούς θα διενεργηθεί τεστ αντισωμάτων, ώστε να φανεί αν αναπτύσσει αντισώματα κάποιος που νοσεί.

Αυτό που διαπιστώθηκε την Παρασκευή είναι ότι σε μία περίπτωση που εκδόθηκε το αποτέλεσμα δεν υπήρχαν αντισώματα κι εκτιμώ ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου θα κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή θα διαβιβάσει την υπόθεση στον Εισαγγελέα. Έλεγχοι θα γίνουν σε 18 άτομα.

Ελπίζω να είναι το πρώτο και τελευταίο περιστατικό. Είναι μια κατάσταση που μας προσβάλλει όλους και ζητάμε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία.

Όμως όλη αυτή η προσπάθεια στοχοποίησης των υγειονομικών, από τα χειροκροτήματα στην αποδοκιμασία, έχει πιάσει. Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στους υγειονομικούς, μια ομάδα εργαζομένων που θρηνεί 28 συναδέλφους από την πανδημία. Από τα χειροκροτήματα φτάσαμε στην απαξίωση».

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Πρόσθεσε ότι «οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ξεπερνούν το 95%. Περίπου το 80% ήταν ήδη εμβολιασμένο πριν την ψήφιση του Νόμου και μετά αυξήθηκε το ποσοστό. Έμεινε αυτό το μικρό ποσοστό, για λόγους θρησκευτικούς, πολιτικούς και φόβου για τα προβλήματα υγείας.

Εμβολιασμοί συνεχίζονται να γίνονται. Το ποσοστό δεν θα θεωρείται ικανοποιητικό όσο είναι κάτω του 80% του γενικού πληθυσμού.

Στο Νοσοκομείο, πάντως, το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ και άσχημο. Διότι δεν φρόντισε το υπουργείο, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν αναστολές, να δώσει την ευχέρεια στη διοίκηση του κάθε Νοσοκομείου να αναπληρώσει αυτό το προσωπικό.

Σε ένα Νοσοκομείο σαν της Καβάλας που ήδη υπήρχε έλλειψη προσωπικού της τάξης του 45%, να προστεθεί άλλο ένα 10%. Μιλάμε για ένα προσωπικό που τον τελευταίο 1,5 χρόνο του έχει γίνει 3 φορές αναστολή άδειας, είναι εξαντλημένο και δυστυχώς υπάρχει η πολύ σκληρή γραφειοκρατία του υπουργείου που δεν επιτρέπει πρόσληψη προσωπικού. Από τη 1 Σεπτεμβρίου δεν έχει έρθει κανείς νέος εργαζόμενος και κάποιοι που ήρθαν είναι από προκήρυξη επικουρικού προσωπικό πριν τον Ιούνιο. Μιλάμε, όμως για 2-3 άτομα, τη στιγμή που έχουν φύγει 50 νοσηλευτές με αναστολή. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πώς λειτουργεί αυτές τις μέρες το Νοσοκομείο. Αλλά αυτό δεν είναι κατάσταση. Τον ίδιο κίνδυνο με έναν μη εμβολιασμένο υγειονομικό, αποτελεί κι ένας εξαντλημένος υγειονομικός».

Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά
Επόμενο άρθροΞεκίνησε και η μεταφορά των μαθητών με το Αστικό ΚΤΕΛ