kathariotita-nosokomeio-1021x465

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε χθες το Μικτό Ορκωτό Καβάλας τον 47χρονο νοσηλευτή, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πριν από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο Δράμας νάρκωσε 22χρονη ασθενή μετά από χειρουργική επέμβαση και αποπειράθηκε να την βιάσει.

Ο νοσηλευτής, τον Ιανουάριο του 2016 σε νυχτερινή βάρδια, είχε ζητήσει από τους συνοδούς της ασθενούς να περάσουν έξω από το δωμάτιο για να της χορηγήσει ενδοφλέβια αντιβίωση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες έκλεισε τις κουρτίνες που υπήρχαν γύρω από το κρεβάτι κι αντί για αντιβιοτικό, της χορήγησε αναισθητικό φάρμακο με αποτέλεσμα η κοπέλα να ναρκωθεί.
Μια νοσηλευόμενη σε διπλανό κρεβάτι τράβηξε την κουρτίνα για να διαπιστώσει ότι ο νοσηλευτής ασελγούσε σε βάρος του νεαρού κοριτσιού.
Σε έρευνα της αστυνομίας είχε βρεθεί στην κατοχή του δράστη ένα κενό φιαλίδιο που περιείχε το φαρμακευτικό σκεύασμα και στο αυτοκίνητο του άλλα πέντε, τα οποία όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Οι κατηγορίες με τις οποίες οδηγήθηκε στο δικαστήριο χθες αφορούσαν την απόπειρα του βιασμού, την επικίνδυνη σωματική βλάβη, την έκθεση σε κίνδυνο, την υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από την υπηρεσία και την κατοχή και διάθεση ναρκωτικών. Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες αν και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Στη διαδικασία εκπροσωπήθηκε ως πολιτική αγωγή και το νοσοκομείο της Δράμας.
Σήμερα ο νοσηλευτής αναμένεται να καταθέσει έφεση και να οδηγηθεί στην φυλακη

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακή αύξηση κίνησης στο αεροδρόμιο Καβάλας
Επόμενο άρθρο“Φορολογικές δηλώσεις , πρόστιμα ανασφάλιστων οχημάτων και 120 δόσεις ο πονοκέφαλος των πολιτών”