Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 2/3-7-2020, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τρείς (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση βραδινές ώρες την 2/3-7-2020, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στην έξοδο Νέων Κερδυλίων το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε πινακίδα σήμανσης και ακολούθως οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος εντόπισαν δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους οι δύο δράστες μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ | “Να ανοίξουν άμεσα οι πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών ώστε να μην προκληθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό
Επόμενο άρθροΠροσπάθεια για να λειτουργήσει στη Χρυσούπολη η μονάδα Υγείας «Κέντρο Άνοιας»