Κανονικά χορηγούνται τα εμβόλια της γρίπης από τα φαρμακεία της Καβάλας όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή.

Αρχικά ανέφερε ότι “Ξεκίνησε ο εμβολιασμός μετά και τις οδηγίες των γιατρών και ξεκινήσαμε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου οπότε έτσι το εμβόλιο θα διαρκέσει και θα είναι και ισχυρό. Μέχρι τον Μάρτιο βέβαια το θέλουμε οπότε όσοι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο έσπευσαν να το πράξουν.

Οι συνταγές έχουν μια καλή ροή από τον Οκτώβριο μια και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γιατρών έγινε κανονικά. Και έτσι ομαλά συνεχίζουμε. Πρέπει βέβαια να εμβολιαστούμε όλοι και για τη γρίπη μια και όλοι γνωρίζουμε ότι φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα μια και δεν έχουμε Lock down άρα δεν θα υπάρξουν περιορισμοί στις επαφές ενώ ο ιός δεν λέει να μειωθεί σε ό,τι αφορά τη διασπορά.

Άρα θα συνιστούσαμε για άλλη μια φορά να συνταγογραφήσουν εγκαίρως το εμβόλιο. Πέρσι είχαμε 4 εκ. εμβόλια, απλά έπρεπε να γραφούν αλλά στο τέλος του Δεκεμβρίου υπήρξαν τελικά άτομα που έμειναν ανεμβολίαστα.

Η πολιτεία πρέπει να κάνει εισαγωγή όμως εμβολίων, άρα έγκαιρα πρέπει να παραγγείλει και αν τελικά δεν φτάσει ο αριθμός των εμβολίων τότε πρέπει να γίνει μια άλλη διαδικασία μια και τα εμβόλια δεν μπορούν να μείνουν αδιάθετα σε κάποια ράφια ώστε να περιμένουν πότε θα συνταγογραφηθούν.

Άρα είναι η παραγωγή και η παραγγελία μια σημαντική διαδικασία οπότε καλό είναι έγκαιρα να φροντίσουμε όλοι μας για την συνταγογράφηση του εμβολίου της γρίπης. Ο εμβολιασμός να γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και καλό είναι να μην φτάσουμε τελευταία στιγμή για να κάνουμε το εμβόλιο”.

Φέτος θα εισαχθούν 4.5 εκ εμβόλια για αυτό και όλοι συστήνουν έγκαιρη κίνηση για να κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς εκπλήξεις.

“Όταν η παραγωγή του εμβολίου σταματά κανείς δεν μπορεί να βρει εμβόλια εύκολα. Άρα κινούμαστε και συνταγογραφούμε το εμβόλιο όσο πιο γρήγορα γίνεται και ας εμβολιαστούμε όσο πιο έγκαιρα πρέπει” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΤΕΣΤ

Αναφορικά με τα σελφ τεστ των μαθητών και την προμήθευση τους η ίδια έκανε γνωστό ότι όλα κυλούν ομαλά. “Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Κανονικά γίνεται η προμήθεια, Εμείς ξέρουμε ότι τα τεστ που πήραν τα παιδιά αρκούν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Οπότε λογικά μετά θα έχουμε και πάλι άνοιγμα της πλατφόρμας για να πάρουν τα παιδιά τα νέα τεστ.

Καλό είναι βέβαια να μην ξεχνούν οι γονείς τα τεστ και να τα προμηθεύονται έγκαιρα μια και πάλι υπήρξαν γονείς που ξέχασαν να πάρουν τα δικαιούμενα τεστ με αποτέλεσμα μετά να οδηγούνται σε αγορά αυτών. Καλό είναι έγκαιρα να κάνουν την προμήθεια για να μην πληρώνουν άδικα” σχολίασε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΓίνε ήρωας της κλιματικής αλλαγής- Green Mission» – Μαζί στην προσπάθεια για υγιή δάση
Επόμενο άρθροΧωρίς προβλήματα λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί του Δήμου Καβάλας