Την αγανάκτηση και παράλληλα την αγωνία τους εκφράζουν τα μέλη του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας μετά και το περιστατικό με την “τρελή” πορεία που είχε αυτοκίνητο την περασμένη Τρίτη, στον πεζόδρομο, στο κέντρο της πόλης και από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

“Δυστυχώς μας έχει προβληματίσει πολύ. Θεωρούμε ότι είναι ένα περιστατικό που έρχεται να βάλει το κερασάκι στην τούρτα σε όλη την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν οι πεζόδρομοι της πόλης μας από πολλές πλευρές. Από την άναρχη κίνηση των τροχοφόρων δικύκλων, αυτοκινήτων, φορτηγών”, είπε ο πρόεδρος του ΝΣ ΑμεΑ Καβάλας, Σμάραγδος Κρεμμύδας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (14/8) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.

Ο κ. Κρεμμύδας χτυπά το καμπανάκι για το μέλλον: “Δεν έχει την επαρκεί αστυνόμευση που πρέπει να υπάρχει. Όλα αυτά δημιουργούν ένα παζλ μίας άσχημης εικόνας, η οποία παράλληλα γίνεται και επικίνδυνη. Δεν θα έπρεπε να κινείται τίποτα στους πεζόδρομους της πόλης μας”, τονίζει.

Οι πεζόδρομοι θα πρέπει να ανήκουν στους πολίτες σημειώνει ο κ. Κρεμμύδας και επισημαίνει πως “πολλοί επιλέγουν για πολλούς λόγους να κινηθούν μέσα από αυτούς γιατί θεωρητικά οι πεζόδρομοι περιέχουν μεγαλύτερη  ασφάλεια από οποιοδήποτε άλλο χώρο που κινείται ένας πεζών και ευνοεί και την κίνηση των ατόμων με αναπηρία. Το ευτύχημα είναι ότι έγινε γρήγορα αντιληπτό ο κόσμος πρόλαβε να αντιδράσει. Αν υπήρχε κάποιος συμπολίτης μας που είχε πρόβλημα ακοής ή πρόβλημα όρασης και δεν μπορούσε να αντιδράσει για να αποφύγει την τροχιά του οχήματος θα είχαμε ένα τραγικό γεγονός στο κέντρο της πόλης μας. Μπορεί να παίρνονται μέτρα και να λέμε ότι απαγορεύεται η κίνηση, αλλά δεν υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση και πρόστιμα”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Κρεμμύδας στο Lobby 101.8 από το 15.50

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/305421924041722/?t=955

Προηγούμενο άρθροΤο Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώνει για την επερχόμενη κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΝέα προκλητική δήλωση Ερντογάν: Αν συνεχίσουν τις προκλήσεις θα απαντήσουμε με πολλαπλάσιο τρόπο