Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ έχει ξεκινήσει μία καμπάνια για τις υιοθεσίες και τις αναδοχές παιδιών. Η πρόεδρος της Πρόνοιας κ. Αναστασία Τζαμπαζλή σημείωσε πως οι διαδικασίες έχουν απλουστευθεί για να δοθούν κίνητρα στους ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η διαδικασία έχει γίνει πιο εύκολα από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί πλατφόρμα όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να προχωρήσει είτε στην αναδοχή, είτε στην υιοθεσία. Αυτός ήταν και ο λόγος που διοργανώσαμε την πρώτη ημερίδα, για την ενημέρωση της Περιφέρειας ΑΜΘ πέρυσι το χειμώνα στην Ξάνθη. Είχαμε πει τότε για αυτήν την πλατφόρμα που πάει εξαιρετικά καλά σε ό,τι αφορά τις υιοθεσίες και τις αναδοχές. Η αλήθεια είναι ότι στις αναδοχές βρισκόμαστε λίγο πίσω. Κι αυτός είναι ο λόγος της καμπάνιας που γίνεται από το υπουργείο. Αυτήν τη φόρμα μπορεί να τη συμπληρώσει ο καθένας, δίνοντας τα στοιχεία του, «χτυπάει» έπειτα τους κοινωνικούς λειτουργούς και ξεκινάει μία κοινωνική έρευνα. Ενώ παλιά αυτό ήθελε ένα διάστημα 4-5 χρόνων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τώρα όλο μαζί αφού ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα είναι γύρω στο 6μηνο. Είναι μια πολύ σύντομη διαδικασία και αποτελεί κίνητρο στο να μην απογοητεύονται οι ενδιαφερόμενοι και να μην χρειάζεται να ψάχνουν σε όλη τη χώρα. Τώρα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένα όλα τα παραρτήματα».

ΚΙΝΗΤΡΑ

Πρόσθεσε ότι «ένα ακόμη θετικό είναι ότι για πρώτη φορά έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο στο να μπορέσουμε να δώσουμε και μία ελάφρυνση στους ανάδοχους γονείς. Ξεκινώντας με ένα επίδομα της τάξεως των 325 ευρώ που φτάνει μέχρι τα 1200 ευρώ, για παιδιά όμως με κάποιες αναπηρίες. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να βάλουν στην οικογένειά τους ένα παιδάκι. Ο πρώτος λόγος βέβαια είναι να ανοίξουν τις αγκαλιές τους σ’ αυτά τα παιδιά.

Η καμπάνια για την αναδοχή έχει ξεκινήσει διότι αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι είναι να περάσει γρήγορα ένα παιδάκι σε μία οικογένεια. Αυτό δεν είναι, όμως, το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε σ’ αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας στις δομές μας –ξεκινάνε από 4 μέχρι 18 ετών- όπου βλέπουμε εκεί να παρουσιάζεται ένα θέμα στο να προχωρήσουν να πάρουν μεγαλύτερα παιδιά. Εδώ υπάρχουν κάποια βοηθήματα για να το σκεφτούν και να γίνουν ακόμη πιο σύντομα οι διαδικασίες».

Προηγούμενο άρθροΕως τις 7 Ιουλίου οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις στο Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΦαίνεται ότι η Θάσος θα περάσει ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι