Καμία αποζημίωση δεν έλαβαν ΝΟΚ και ΟΘΑΚ για τα κτίρια που εκμεταλλευόταν στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας και τα οποία πλέον τα εκμεταλλεύεται ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΟΚ κ. Κεραμιδά Κώστα οι υπουργοί κ.κ. Κουρουμπλής και Κουβέλης αθέτησαν την υπόσχεσή τους.

Ο κ. Κεραμιδάς δήλωσε ότι «τα κτίρια τα εκμεταλλεύεται πλέον ο ΟΛΚ. Οι υποσχέσεις που πήραμε από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας  κ. Κουρουπλή και τον νυν υπουργό Ναυτιλίας  κ. Κουβέλη δεν πραγματοποιήθηκαν, δηλαδή να μας αποζημιώσουν, καθώς τα κτίρια κατασκευάστηκαν με δικά μας έξοδα. Όλα αυτά τα χρόνια τα συντηρήσαμε, τα εκμεταλλεύεται το ελληνικό δημόσιο και δεν μας αποζημίωσε. Οπότε αυτήν τη στιγμή συντηρούμαστε με τα έσοδα από τους αθλητές μας, από τα μέλη μας και κάποιες χορηγίες, από το δήμο Καβάλας, τη Δημωφέλεια, την Energean, σε κάποιες δράσεις που κάνουμε. Για τα έξοδα προπονητών και μετακινήσεων συνδράμουν οι γονείς και τα μέλη μας, που ομολογώ έχουν δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και είναι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Όμιλο.

Συνεχίζουμε. Δεν σταματάμε, κάνουμε δράσεις. Όταν κλείσει το κολυμβητήριο το καλοκαίρι θα κάνουμε δράσεις και στις παραλίες. Κι έτσι θα μπορέσουμε να συντηρηθούμε για τα επόμενα χρόνια μέχρι που η κυβέρνηση θα φιλοτιμηθεί για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της».

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις περαιτέρω κινήσεις πάνω στο θέμα, είπε ότι «κάποιοι δικηγόροι που έχουμε βάλει το επεξεργάζονται το θέμα. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι μέσα στις εκλογές, θα γίνει λίγο αργότερα και να είναι πιο εύστοχο. Ψάχνουμε να βρούμε μια φόρμουλα που να ευσταθεί. Το άσχημο ήταν ότι πήραμε κάποιες υποσχέσεις και από το ΤΑΙΠΕΔ και από τους υπουργούς. Όταν συναντήσαμε τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουπλή είπε ότι δεν θα φύγουμε από τα κτίρια και το μόνο που έμεινε στο χώρο είναι τα γραφεία. Τα έξοδα τρέχουν. Είχαμε ένα εισόδημα για το οποίο φορολογούμασταν και τώρα, έφυγε το εισόδημα και μένουν μόνο οι φόροι. Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα αλλά θα το λύσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε μία δύναμη αρκετά μεγάλη.

Είχαμε φροντίσει να υπάρχουν κάποια μικρά αποθέματα, διότι περιμέναμε να συμβεί το απρόοπτο, αλλά οικονομικά δυσκολευόμαστε. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε μεγάλες αποστολές όπως κάναμε στο παρελθόν. Είμαστε υποχρεωμένοι σε κάθε διοργάνωση να ζητάμε χορηγούς και τη βοήθεια τοπικών φορέων. Εμείς συνεχίζουμε και προγραμματίζουμε αγώνες για του χρόνου. Είμαστε εκεί όμως και θα το παλέψουμε. Η κοινωνία είναι μαζί μας. Το γιατί οι άνθρωποι στην Αθήνα αποφάσισαν διαφορετικά, δεν ξέρω. Πιστεύω θα το βρουν μπροστά τους».

Προηγούμενο άρθροΑναστασία Ιωσηφίδου: Ο τουρισμός αποτελεί πλέον στην Καβάλα το κύριο θέμα συζήτησης
Επόμενο άρθροΠροεκλογικές απάτες: Υπόσχονται θέσεις 8μηνων χωρίς να υπάρχει προκήρυξη