Τις ευχές του για το νέο έτος έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Παράλληλα άσκησε κριτική στην Διοίκηση του Δήμου Καβάλας για την διαχείριση των χρημάτων που δόθηκαν για την πανδημία.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πέρασαν δύο χρόνια και η χρονιά που πέρασε είναι γεγονός. Αυτό που σημειώνω και που είδα να σχολιάζεται μάλιστα είναι τα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν από αρκετούς Δήμους, χρήματα που έδωσε το επίσημο κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάλιστα διάβασα σε άρθρο ότι κάποιοι Δήμοι εκμεταλλεύθηκαν την ελαστικότητα του νόμου, ώστε να πληρώσουν επιλεκτικά κάποια έξοδα και να προχωρήσουν σε απευθείας αναθέσεις και σε προμήθειες όχι για να βοηθήσουν την καταστολή της πανδημίας και τον σκοπό που δόθηκαν αυτά τα χρήματα αλλά με καθαρά υποκειμενικά και ψηφοθηρικά κίνητρα!

Ο νους μου λοιπόν πήγε στο Δήμο Καβάλας που νομίζω ότι ταιριάζει με το άρθρο…. Πάνω από 3 εκ. ευρώ δόθηκαν το τελευταίο 1,5 χρόνο από το υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Καβάλας και αυτό αφορούσε στο να υπάρξει μείωση της πανδημίας. Από τον ισολογισμό ακόμη είδαμε πληθώρα απευθείας αναθέσεων, δεκάδες και χιλιάδες ευρώ για στολισμούς χωρίς αντίκρισμα και ο Δήμος Καβάλας δεν έχει συνδράμει ούτε στο ελάχιστο στον αγώνα που δίδει το κράτος και όλοι μας για την πανδημία … Ποια δράση έγινε για την πανδημία; Έστω έκανε πράξη ενημέρωσης των πολιτών ως οφείλει; Θεωρώ ότι ελάχιστα πράγματα έχει κάνει, πολύ κάτω από το μέσο όρο και θα έπρεπε να κάνει μια κριτική για το που πήγαν τα χρήματα.. Νόμιμα δόθηκαν αλλά ποια πολιτική ασκήθηκε όλο αυτό το διάστημα; Ήταν μια στρατηγική λανθασμένη και όχι μόνο δεν μάζεψε χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει αλλού αλλά και δεν βοήθησε στο να αντιμετωπίσει ο κόσμος την πανδημία αφού πρώτα ενημερωθεί σωστά”.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι η πολιτική στο Δήμο Καβάλας μπορεί να έχει διάφορες πτυχές. “Αλλά βλέποντας πώς διαχειρίζεται ο Δήμος Καβάλας την κρίση καταλαβαίνεις πώς διαχειρίζεται γενικά ο Δήμος Καβάλας τα διάφορα θέματα της επικαιρότητας και δεν ενημερώνεται ούτε ο κόσμος ούτε εμείς πώς διαχειρίζεται τα κονδύλια ο Δήμος Καβάλας. Βλέποντας τη διαχείριση της διοίκησης σε μια κρίση καταλαβαίνεις πως συμπεριφέρεται και σε άλλα θέματα που δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Γι αυτό λέω ότι η όλη διαχείριση είναι λάθος. Η καθημερινότητα δεν είναι να πηγαίνουμε στα χωριά με την μπάντα του Δήμου Καβάλας. Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι αυτά. Μιλάμε για έναν μητροπολιτικό Δήμο Καβάλας και χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα. Ας ξεφύγουμε ότι κοιτάζουμε ψηφοθηρικά και ας ασχοληθούμε με αναπτυξιακά θέματα που θα αφήσουν παρακαταθήκη στην επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας που θα τα χρησιμοποιήσει προς όφελος της κοινωνίας” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΘα επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί Καβάλας την Παρασκευή
Επόμενο άρθροΠαρά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ο αριθμός των νοσηλειών στο Νοσοκομείο Καβάλας είναι διαχειρίσιμος