Θετικός χαρακτηρίζεται ο Σεπτέμβριος για την αγορά της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης ευχήθηκε να έλθει η άρση των περιορισμών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ζήσαμε έναν Σεπτέμβριο που ευτυχώς τις πρώτες 15 μέρες είχε μία κίνηση ικανοποιητική, πάντα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Τότε είχαν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται αρκετά προβλήματα για να οδηγηθούμε μετά στα lock down, τα click away και τα click inside. Φέτος ήμασταν λίγο καλύτερα. Αυτό που εμείς ευελπιστούμε είναι να επέλθει σιγά- σιγά η κανονικότητα, κάτι που για την ώρα δεν έχει γίνει. Κι αυτό διότι ξεκινήσαμε με μία εβδομάδα στην «κόκκινη» ζώνη και πλέον οδεύουμε προς την τρίτη. Ευχόμαστε να γίνει η άρση των περιορισμών ώστε να επέλθει μία κανονικότητα όσον αφορά τα μέτρα και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε απερίσπαστα σαν επιχειρήσεις και οι καταναλωτές να έχουν τη διάθεση να κατέβουν στην αγορά. Σίγουρα θα παίξουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες οι οποίες θα γίνουν σιγά- σιγά και φθινοπωρινές. Θα υπάρξουν και οι ανάλογες ανάγκες στους καταναλωτές για να βγουν στην αγορά και να ψωνίσουν αυτά που χρειάζονται».

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Για το επερχόμενο φθινόπωρο είπε ότι «σιγά- σιγά γίνονται οι παραλαβές. Μετά από έναν χρόνο πανδημίας στο εμπόριο, οι αλυσίδα γενικά έχει διαρραγεί σε ό,τι έχει να κάνει με την τροφοδοσία. Δεν είναι τόσο εύκολο να μας στείλουν τα προϊόντα οι προμηθευτές διότι έχουν και αυτοί προβλήματα. Αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και σε μας. Οι βιτρίνες δειλά- δειλά γεμίζουν ώστε να προετοιμαστούν για το φθινόπωρο. Εύχομαι όλοι οι συνάδελφοι, εκτός από υγεία που είναι το πρώτιστο, να μπορέσουν να έχουν μια ικανοποιητική εικόνα, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με το εμπόρευμά τους στις οικονομικές δυσκολίες που έρχονται».

ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ

Για τη Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ είπε ότι «υπάρχουν συνάδελφοι που πήραν τα χρήματα. Το γεγονός ότι τρέχει πιο γρήγορα το πρόγραμμα έχει δώσει μια ώθηση, αλλά όταν έχει χαθεί ένα πολύμηνο διάστημα που δεν μπορούσαν να βρουν τον υπεύθυνο για να προχωρήσει το πρόγραμμα, αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένας φορέας καινούργιος άρα ξεκινάμε από την αρχή. Συνεπώς για τις 20 χιλιάδες και πλέον αιτήσεις ξεκινάει η αξιολόγησή τους. Υπάρχουν κάποιες πρώτες χιλιάδες σε επίπεδο Περιφέρειας που έχουν πάρει τα χρήματα. Έχουν πει ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός επιχειρήσεων που θα έχει πληρωθεί τη Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Είναι τα μοναδικά μη επιστρεπτέα χρήματα που σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουν πληρωθεί. Εδώ για λόγους που όλοι γνωρίζουμε έχουν καθυστερήσει. Ευχόμαστε να τα πάρουμε όσο πιο γρήγορα γιατί οι επιχειρήσεις τα έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη».

Προηγούμενο άρθροΝέο ΦΕΚ σχετικά με το θέμα της επιδότησης εργασίας 4% & 12%
Επόμενο άρθρο«Ήταν μια καλή χρονιά δεδομένων των συνθηκών, πήγαμε καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο πρόεδρος ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης