Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η εμπορική κίνηση στις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ τον Αύγουστο στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως το μόνο μελανό σημείο είναι το ενεργειακό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Αύγουστος ήταν ένας πάρα πολύ καλός μήνας από πλευράς κίνησης στον κλάδο της εστίασης. Είναι παραδοσιακά από τους καλύτερους μήνες, με την τουριστική κίνηση στο ζενίθ και με τον καιρό σύμμαχο. Φέτος ήταν αυξημένη η τουριστική κίνηση στην Π.Ε. Καβάλας και το αποτέλεσμα ήταν η αρκετά ικανοποιητική κίνηση στον κλάδο της εστίασης».

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Για το ενεργειακό είπε ότι «είναι ένα πρόβλημα που μαίνεται και φαίνεται να μην υπάρχει κάτι θετικό στον ορίζοντα για να λυθεί το θέμα. Κάθε μήνα παίρνουμε τους λογαριασμούς με διαφορετικές χρεώσεις, με γκρίζες και σκοτεινές χρεώσεις που δεν μπορούμε πλέον να προσαρτήσουμε τα κοστολόγιά μας στο ενεργειακό κομμάτι. Στο παρελθόν γνωρίζαμε ότι υπήρχε κάποιος μέσος όρος σε τετράμηνη, σε 12μηνη περίοδο, πλέον δεν μπορούμε να το κάνουμε. Κάθε μήνα βρισκόμαστε προ εκπλήξεως. Όχι μόνο στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και σε όλα τα παράγωγα του πετρελαίου και κατ’ επέκταση της ενέργειας. Έχει ξεφύγει ακόμη και η τιμή του καυσόξυλου, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη στην αγορά όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στα προϊόντα.

Ο χειμώνας δυστυχώς αναμένεται βαρύς. Πήγαμε καλά το καλοκαίρι με αρκετά προβλήματα, αλλά σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά. Αλλά, πλέον, τρέμουμε στην ιδέα του χειμώνα Τα σημάδια είναι άσχημα. Ξεκινάμε από το ενεργειακό, προχωράμε στις υπερβολικές χρεώσεις σε βασικά αγαθά. Το πρόβλημα πιστεύουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Υπάρχει, επίσης, το τεράστιο ερωτηματικό του κορωνοϊού που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί από το φθινόπωρο και μετά».

Προηγούμενο άρθροΔυνατό φιλικό του ΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό στο Ενωσιακό της ΕΠΣΚ
Επόμενο άρθροΓιάννης Κελγιώργης: Δυστυχώς οι εκπτώσεις δεν έφεραν το θετικό πρόσημο που θα θέλαμε