Στο κόκκινο είναι ο Νομός Καβάλας σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού. Χθες στο Νοσοκομείο νοσηλευόντουσαν 70 άτομα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής κ. Κροκίδη Ξενοφώντα επιβάλλεται να εμβολιαστούν άπαντες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ χαρακτήρισε το εμβόλιο δώρο για τον αγώνα που δίνεται.

Όπως ανέφερε αρχικά “Πράγματι έχουμε μια αύξηση και τα πράγματα είναι οριακά. Και στις δύο κλινικές λίγα τα ελεύθερα κρεβάτια. Μάλιστα αναγκαστήκαμε να πάμε και σε τρίτη κλινική αφού ήδη λειτουργούν οι δύο. Ήρθαν από τη Δράμα οκτώ νοσηλευτές και έχουν ήδη γίνει διαμαρτυρίες από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Δράμας μια και η Καβάλα θα έχει πλέον την ευθύνη των ασθενών της Δράμας.

Βέβαια θα έρθουν οι εργαζόμενοι από τη Δράμα και για αυτό και διαμαρτύρονται αλλά γενικά τα πράγματα δεν είναι καλά. Άρα και τις επόμενες ημέρες και ίσως εβδομάδες θα έχουμε αρκετά νοσηλευόμενα κρούσματα που πιθανόν να προέρχονται από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, τη Θάσο που επίσης βράζει…και φυσικά από την Καβάλα.

Αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας το Νοσοκομείο Καβάλας το οποίο να πούμε ότι πλέον έχει πλήγεί σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις προσωπικού μια και πολλοί φεύγουν λόγω συνταξιοδότησης ή αποχωρήσεων.

Όταν μπαίνει κάποιος θετικός δεν βγαίνει σε δύο τρεις μέρες. Σε άλλη κλινική μπορεί να μείνει κάποιος για λίγο. Αν όμως μπει ως θετικός θα έχει ίσως στην αρχή λίγο πυρετό, την 8η ή 10η μέρα όμως ακόμη θα είναι στην κορύφωση και τότε θα έχουμε την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άρα αν μπει κάποιος τώρα στο Νοσοκομείο θα περάσει τη Μ. Εβδομάδα μέσα στο νοσοκομείο, θα περάσει και το 5θημερο των Αργιών μετά την Πρωτομαγιά και άρα μιλάμε για μια πρόκληση για όλο το προσωπικό».

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Και πρόσθεσε πως «Άρα είμαστε εμπρός σε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα. Πνευμονολόγοι, παθολόγοι, εντατικολόγοι και όλες οι ειδικότητες που βοηθούν θα έχουν αυξημένα περιστατικά. Η διοίκηση πρέπει να δει πως θα καλύψει τις απαιτήσεις και να τετραγωνίσει τον κύκλο μια και το άνοιγμα μιας κλινικής απαιτεί πολλές αλλαγές και πολύ προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Χίλια δύο πρέπει να διευθετηθούν και να ανοίξει μια κλινική για να λειτουργεί εύρυθμα.

Είδαμε εξάλλου τις περασμένες ημέρες να ψηφίζεται το ακαταδιώκτο για την επιτροπή των λοιμοξιολόγων και καλώς έγινε βέβαια. Αν και κάποιοι είπαν ότι δεν το χρειαζόμασταν. Αλλά το ακαταδιώκτο για τους γιατρούς που παλεύουν με τον ιό πότε θα ψηφισθεί; Και όταν μιλάμε για επίταξη ας πούμε ιδιωτών γιατρών που δεν έχει και εξειδίκευση ποιος θα το καλύψει σε ό,τι αφορά το ακαδίωκτο;».

Ο ίδιος τόνισε ότι ένα ποσοστό των εισακτέων, κάτω από 20% πάει στις ΜΕΘ ενώ τώρα έχουμε 7 περιστατικά που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Η ΘΑΣΟΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι “Όσον αφορά την Θάσο θα πω ότι όταν τις περασμένες μέρες είχαμε 19 από το Δήμο Καβάλας και 14 άτομα από την Θάσο νοσηλευόμενα τότε τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Κάθε μέρα άλλωστε η διοίκηση παρακολουθεί την προέλευση των περιστατικών και τα νούμερα μιλούν. Εμείς την Θάσο την αγαπούμε πολύ και έχουμε αφιερώσει δύο χρόνια στο νησί…..

Αξίζει να σημειωθεί ότι 30 χιλιάδες έχουν εμβολιασθεί ήδη και μάλιστα έκαναν και τις δύο δόσεις. Εμείς ως νοσοκομείο μπήκαμε ως εμβολιαστικό κέντρο στις 8 Ιανουαρίου ενώ αργότερα μπήκε και αυτό της Ελευθερούπολης. Τοπικά τα νούμερα των εμβολιασμών λοιπόν είναι καλά αλλά τα πανελλαδικά ίσως δεν είναι. Από τους 60 και άνω 1 εκ είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Οι ηλικίας 60-65 έκαναν λίγοι το εμβόλιο άρα αυτή η συζήτηση ιδίως με το εμβόλιο της Άστρα έχει επιπτώσεις και έχει φυσικά και σε εμάς.

Τέλος δεν πρέπει να κάνουν αντισώματα όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο. Προσωπικά έκανα εμβόλιο και επιστημονικά δεν συστήνεται αυτός ο έλεγχος. Στον καθένα μας βέβαια και ανάλογα με την ηλικία υπάρχει μια διαφορά σε ό,τι αφορά την ανοσία. Ας πούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Καναδά όλοι έκαναν την πρώτη δόση για να έχουν όλοι ανοσία.

Βέβαια τους επόμενους μήνες περιμένουμε περισσότερους εμβολιασμούς. Θα πατήσουμε το γκάζι και θα έρθουν και 7 εκ. εμβόλια. Βέβαια το άνοιγμα των εμβολιαστικών κέντρων στις 11 το βράδυ όπως λέγεται δεν είναι και τόσο σωστό!!!

Και εμείς και όλοι που είναι στο εμβολιαστικό κέντρο και βλέπουν και καλούν τους απογευματινούς να έρθουν νωρίτερα. Δεν είναι δυνατό στις δέκα το βράδυ να κάνει κανείς εμβόλιο. Με τη νέα ΚΥΑ εκτός από την Κυριακή του Πάσχα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ θα κάνουμε εμβόλια. Καλύτερα είναι να ανοίξουν περισσότερες γραμμές και όχι περισσότερες ώρες».

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τέλος ανέφερε πως «Όσο για τα εμβολιαστικά κέντρα καλό θα ήταν να μην είναι μέσα στο νοσοκομείο. Βέβαια στη νέα ΚΥΑ ακόμη και ο ιδιώτης θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο αλλά μάλλον οριστικοποιείται παράλληλα ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο. Εμείς δεν το θέλουμε γιατί θέλουμε να ξεκινήσουμε την τακτικότητά μας. Οι χρόνια άρρωστοι μας έχουν απορρυθμιστεί. Γι αυτό και θέλουμε εκτός από το τηλέφωνο την επαφή γιατί δεν θέλουμε αυτή την ιατρική. Θέλουμε την κανονικότητα αν και δεν την βλέπω. Εγώ φύσει και θέσει αισιόδοξο άτομα δεν είμαι τώρα με αυτά που βλέπω».

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους χορηγούς που συμμετέχουν στη δράση ΑΓΚΑΛΙΑ αλληλεγγύης
Επόμενο άρθροΗμέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια και την Εργασία: Μηδενικά ατυχήματα επί δύο χρόνια για την Energean στην Ελλάδα