Στα σύνορα του Έβρου βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και άνδρες από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας (φωτογραφία). Στα σύνορα με την Τουρκία βρέθηκε την Καθαρά Δευτέρα και ο πρόεδρος του σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 και περιγράφει την κατάσταση που βίωσε αλλά και το κλίμα που του περιέγραψαν οι συνάδελφοι του.

Είναι μία δύσκολη κατάσταση.

Για μία ακόμα φορά καλείται η Ελληνική Αστυνομία να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει να κάνει με μία προσπάθεια παράνομης εισόδου στην χώρα. Υπάρχουν δυνάμεις απ’ όλη την Ελλάδα στο σημείο. Οι συνάδελφοι έχουν τη διάθεση και το ηθικό να αντιμετωπίσουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις”, δηλώνει ο κ. Ίμβρος και συνεχίζει: “Οι συνάδελφοι της Καβάλας έχουν συμπληρώσει τέσσερις μέρες στον Έβρο και θα μείνουν όσο χρειαστεί. Η διμοιρία της Καβάλας και ομάδα πρόληψης και εγκληματικότητας έχουν βρεθεί εκεί από την πρώτη στιγμή. Έχουν γίνει απόπειρες εισόδου, είναι πολλές και έχουν αντιμετωπιστεί. Υπάρχει όντως πολύ καλή οργάνωση από την πρώτη στιγμή, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι κάτοικοι του Έβρου αγαπούν τον τόπος τους, αλλά αγαπούν την αστυνομία και τον στρατό και από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα για να βοηθήσουν όπου χρειαστεί και την αγάπη αυτή την εισπράττουν οι συνάδελφοι καθημερινά”.

Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι πως: “Δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσουν γραμμές και να γίνει μαζική και οργανωμένη είσοδος ακόμα και από πιθανά αφύλακτα σημεία. Είναι μία τεράστια έκταση. Κάποια άτομα μεμονωμένα που μπορεί να μπουν στην Ελλάδα συλλαμβάνονται”.

Ο πρόεδρος του σωματείου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας επίσης έκανε λόγο και για την αντίθετη συμπεριφορά που αντιμετώπισαν οι άνδρες της Αστυνομίας σε άλλες περιοχές, όπως πρόσφατα στα νησιά: “Οι Ακρίτες συμπαραστέκονται ηθικά, είτε με τη συγκέντρωση τροφίμων σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που μας αντιμετώπισαν ως εχθρούς. Σε κάποιες περιοχές, όπως τα νησιά, η συμπεριφορά κάποιων απέναντι σε αυτούς οι οποίοι κλήθηκαν με διαταγές να αντιμετωπίσουν κι εκεί μία δύσκολη κατάσταση δεν ήταν η αντίστοιχη με αυτή που βιώνουμε στον Έβρο.

K.Λ.

Προηγούμενο άρθροΓ. Κελγιώργης | Ο κορωνοϊός και τα γεγονότα στα σύνορα “χτύπησαν” την αγορά
Επόμενο άρθροΣε απόγνωση οι αμπελοκαλλιεργητές του δήμου Παγγαίου