Σύσσωμος ο κόσμος της Ελευθερούπολης διαμαρτύρεται για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη δυστυχώς η απόφαση της Τράπεζας μάλλον είναι οριστική.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι διαμαρτυρίες είναι καθολικές, όλης της περιοχής, διότι πραγματικά υπάρχει η συνήθεια από τον κόσμο να εξυπηρετείται από την τράπεζα αλλά υπάρχει και η πραγματική ανάγκη να εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Το αντεπιχείρημα που εκφράζουν αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις από την τράπεζα, είναι ότι πλέον μπορούν να γίνονται κάποιες συναλλαγές με την ψηφιακή μέθοδο και ηλεκτρονικά. Αλλά υπάρχει στην περιοχή πολύς κόσμος μεγάλης ηλικίας και δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτήν την τεχνολογική εξέλιξη για να κάνει τις συναλλαγές του. Άρα αυτό το πρόβλημα πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο που γινόταν ως τώρα».

ΠΙΕΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «εμείς κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ξεκινήσαμε με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνεχίσαμε με τα πάρα πολλά τηλεφωνήματα που έχω κάνει με τους βουλευτές και υψηλά ισταμένους της τράπεζας που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Όμως φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την απόφασή τους, πέρα από μία τυχόν παράταση που μπορεί να δοθεί. Δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δυστυχώς και η Εθνική Τράπεζα έχει ιδιωτικοποιηθεί. Θεωρώ ως επιχείρημα και πιέζω ότι ναι μεν έχει ιδιωτικοποιηθεί αλλά ξέρουμε ότι οι συμπολίτες μας και η κυβέρνηση έχουν στηρίξει πολλές φορές τις τράπεζες για να σταθούν στα πόδια τους και να εξυπηρετούν τον κόσμο.

Υπάρχει μια πολύ έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή μας, από τις επιχειρήσεις αλλά και την οικιστική ανάπτυξη. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η περιοχή είναι η δεύτερη σε οικιστική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα. Εξακολουθούμε να πιέζουμε αλλά φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα».

Προηγούμενο άρθρο«Έκρηξη» στις οικοδομικές άδειες έχει παρατηρηθεί πανελλαδικά αλλά και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΣε άνοδο ο τουρισμός στη Θάσο με ευχάριστη έκπληξη τους Έλληνες