%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b1-800x445

Ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία και την αρωγή των Λιπασμάτων Kαβάλας και της εταιρείας PFIC αλλά και την βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής προχώρησαν στον καθαρισμό του Αλσυλλίου της Παναγούδας. Εδώ και 2 μήνες περίπου τα συνεργία της PFIC διόρθωναν τις υποδομές του αλσυλλίου και σήμερα  παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους η εξαιρετική δουλειά που έγινε. Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Ανέστης Τσουρουκίδης, ο Διευθυντής της Αλέξανδρος Γιαννίκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Απόστολος Λυκουρίνος.

Σε δηλώσεις του αρχικά ο κ. Τσουρουκίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην PFIC και του κ. Γιαννίκο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όταν μπορούμε να συνεννοηθούμε είμαστε ικανοί να φτιάξουμε πολλά πράγματα. Με μία συνάντηση που είχαμε με τον φίλο κ. Αλέξανδρο Γιαννίκο μου είχε κάνει την πρόταση να βοηθήσει σε ό,τι μπορεί για να κάνουμε κάτι μέσα στην Καβάλα, με εργατικό προσωπικό, μιας και άκουγε ότι έχω τεράστιο πρόβλημα από εργάτες. Να βοηθήσει να καθαρίσουμε χώρους ή να φτιάξουμε κάποιο παρκάκι. Του έδωσα την ιδέα, ξέροντας το πρόβλημα σ’ αυτό το πολύ ωραίο αλσύλλιο της περιοχής μας, ότι έχει προβλήματα. Δεν γνώριζε, βέβαια και ο ίδιος σε τι δύσκολα πράγματα τον έβαζα. Συμφωνήσαμε, μου έστειλε εργάτες για 8-9 Σαββατοκύριακα και βέβαια θα έχουμε και συνέχεια γιατί με μεγάλη χαρά άκουσα ότι θα κάνουμε κι άλλα στο αλσύλλιο. Με προμήθευσε με ξυλεία. Εδώ ήταν ένα βανδαλισμένο τοπίο. Ερχόταν ο καθένας, έσπαζε, ρήμαζε και έφευγε. Και φτάσαμε τώρα σε αυτό το πολύ καλό σημείο. ήταν σπασμένη η περίφραξη, οι χώροι που θα μπορούσαν να κάτσουν στα παγκάκια και στα κιόσκια. Μένει να ευχαριστήσουμε στο πρόσωπο του κ. Γιαννίκου την PFIC και ευελπιστούμε να έχουμε συνέχεια σ’ αυτήν τη συνεργασία και συζητώντας θα καταφέρουμε πολλά».
«ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ»
Ο κ. Αλέξανδρος Γιαννίκος είπε από την πλευρά του ότι «αναλάβαμε με μεγάλη χαρά να συντηρήσουμε και να επιδιορθώσουμε ξύλινες κατασκευές σ’ αυτό το πάρκο. Κατά τη γνώμη μου είναι μία από τις πιο όμορφες γωνίες της Καβάλας. Έχει πάρα πολλή δουλειά, δουλεύουμε εδώ για 2 μήνες. Περίπου 10 άτομα κάθε Σαββατοκύριακο έρχονται και απασχολούνται σ’ αυτό το παρκάκι. Πιστεύω το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Θα είμαστε εδώ. Το πάρκο είναι πολύ μεγάλο, θέλει πολλή δουλειά και θα το φτάσουμε εκεί που πρέπει να το φτάσουμε».
Στο ερώτημα αν θα παρέμβουν στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, απάντησε ότι δεν τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο, αν τους ζητηθεί θα το εξετάσουν.
«ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ PFIC»
Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Λυκουρίνος είπε «μπράβο στη διοίκηση της PFIC, τον κ. Γιαννίκο και το προσωπικό, που για 8 Σαββατοκύριακα δούλεψαν εδώ, καθάρισαν σε πρώτη φάση όλο το πάρκο και με τη βοήθεια τη δική μας, στον καθαρισμό, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όλους τους βανδαλισμούς και όλες τις ζημιές που είχε υποστεί το πάρκο τις έφτιαξαν και απ’ ότι μας είπαν θα υπάρξει και συνέχεια. Έχουμε ένα πρόβλημα με τις λάμπες. Ο δήμος λέει ότι δεν έχει. Αν τις προμηθεύσουμε εμείς με τη βοήθεια του κ. Γιαννίκου να τις αλλάξουμε γιατί είναι θεοσκότεινο, τουλάχιστον το κάτω μέρος. Να πω ότι και ο κ. Τσουρουκίδης έχει ρίξει πολύ τρέξιμο για το δασάκι».

Προηγούμενο άρθροΕπισκέψεις του Γιάννη Πασχαλίδη εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα αγροτών
Επόμενο άρθρο«Έπρεπε να μας ενημερώσει» είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ξενοφών Κροκίδης, για την επιστροφή του υπεύθυνου του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, Δημήτρη Κασαράκη, στο «Θεαγένειο»