¨Μία ευχή για όλους” αυτός θα είναι ο τίτλος των φετινών εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:30 θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη των εκδηλώσεων. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εξηγώντας τη φιλοσοφία των φετινών εκδηλώσεων, αλλά και τους στόχους για την επόμενη χρονιά. 

“Θα δώσουμε φως στην αγορά της πόλης, με χαρμόσυνους ήχους και θα θυμηθούμε την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας, ενώ τόνισε πως τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο, όχι μόνο για την περίοδο των εορτών. 

Στο πλευρό του δήμου Καβάλας θα είναι το επιμελητήριο, το Make a Wish (κάνε μία ευχή), αλλά και το “Χαμόγελο του παιδιού”.

Ο Θόδωρος Μουριάδης έκανε αναφορά στο γεγονός οτι ακούστηκαν πολλά παράπονα για το οτι η πόλη άργησε να στολιστεί, λέγοντας μεταξύ άλλων οτι το προσωπικό του δήμου ήταν απασχολημένο σε περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. 

Στόχος της διοίκησης του δήμου είναι άμεσα να συσταθεί μία επιτροπή η οποία θα ξεκινήσει το συντομότερο, τον σχεδιασμό για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς του 2020 με σκοπό η Καβάλα να αποκτήσει την δική της ταυτότητα μέσα από τα δρώμενα και να αποτελεί πόλο έλξης στους επισκέπτες μαζί με την Ονειρούπολη της Δράμας. 

“Θα δώσουμε βαρύτητα στη γειτονιές και θα ενισχύσουμε τις συνοικίες, αλλά και τις κοινότητες”, τόνισε ο κ. Μουριάδης λέγοντας επίσης ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον φωτισμό. 

“Η πόλη είναι καλύτερα στολισμένη από κάθε φορά”

Η Καβάλα μπορεί να καθυστέρησε να “φορέσει¨ τα γιορτινά της, αλλά όπως είπε ο δήμαρχος “η πόλη είναι καλύτερα στολισμένη από κάθε άλλη φορά. Δεν έχει το πολύ χύμα. Εχει διακριτικό διάκοσμο και βαρύτητα στον φωτισμό. Η πλατεία πλέον είναι στολισμένη και ετοιμάζεται και το δέντρο” είπε ο Θόδωρος Μουριάδης. Επίσης είναι έτοιμα τα μεγάφωνα στο κέντρο της πόλης όπου θα ακούγονται στην διάρκεια της ημέρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

Κατά την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, δηλαδή την Πέμπτη, στην εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου θα συμμετέχουν η φιλαρμονική του δήμου, το μουσικό σχολείο, ενώ θα υπάρχουν και δρώμενα με παιδιά.

Αναφερόμενος  ο κ. Μουριάδης στο γεγονός ότι κατά την έναρξη των εκδηλώσεων δεν θα έρθει κάποιος γνωστός καλλιτέχνης είπε οτι “δεν θα αλλάξει το εορταστικό κλίμα αν έρθει και τραγουδήσει για μία ώρα”.

Τις επόμενες ημέρες, αφού τυπωθεί,  θα κυκλοφορήσει και το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Σε αναζήτηση κι άλλων δράσεων 

Ο Μάρκος Δέμπας από την πλευρά του αναφέρθηκε στην στήριξη του επιμελητηρίου Καβάλας στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου σε συνεργασία και με τον εμπορικό σύλλογο. 

Θα υπάρχουν δώρα, όπως τρία βραβεία για την καλύτερα στολισμένη βιτρίνα της πόλης, ενώ αυτό που σχεδιάζεται είναι η συμμετοχή από μπάντες (μουσικά σχήματα, κρουστά) μέσα στους πεζόδρομους της πόλης κατά τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

“Ψάχνουμε κι άλλες δράσεις και χώρους” σημείωσε ο κ. Δέμπάς “Θα παρακινήσουμε και τις επιχειρήσεις εστίασης ώστε να δημιουργηθούν δρώμενα καθημερινά”, ενώ σήμερα αναμένεται συνάντηση με το σωματείο ζαχαροπλαστών. 

Κανένα σχόλιο για τις εξελίξεις στην ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Κλείνοντας η συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις εξελίξεις γύρω από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και την παραίτηση του πρόεδρου Λάζαρου Σαρηγιαννίδη, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά “κάθε πράγμα στον καιρό του”. 

Κ.Λ. 

Προηγούμενο άρθροΆνεμος ανανέωσης πνέει στη My Office
Επόμενο άρθροΚόκκινα δάνεια: Οι αστερίσκοι της ΕΚΤ για το σχέδιο “Ηρακλής”