Ικανοποιητική ήταν η επιβατική κίνηση του εορταστικού τριημέρου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Κώστα Πανταζή οι γραμμές Θεσσαλονίκης και Αθηνών έκαναν την διαφορά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ήταν μια ικανοποιητική με βάση τα δεδομένα κίνηση. Ήταν αυξημένη, ο κόσμος βγήκε έξω, φυσικά καμία σύγκριση με τα ανάλογα τριήμερα του 2019 και πιο παλιά. Ήταν σχεδόν στο 1/3 του 2019 η κίνηση στο φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος και το βλέπω θετικά, ήταν μία όντως αυξημένη κίνηση».

ΓΡΑΜΜΕΣ

Για τις γραμμές Καβάλα- Θεσσαλονίκη και Καβάλα- Αθήνα είπε ότι «είναι αυτές που ανέβηκαν στη διάρκεια του τριημέρου. Ήρθε κόσμος στην Καβάλα και από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη. Είχαμε δρομολόγια στη γραμμή της Αθήνας και πρωί και βράδυ. Ενισχύσαμε πολύ τα δρομολόγια Καβάλας- Θεσσαλονίκης και περιμένουμε να είναι ανάλογη η συνέχεια. Διότι με ένα τριήμερο δεν γίνεται τίποτα. Δεν εθελοτυφλούμε για να λέμε ότι όλα θα τελειώσουν σε 1-2 εβδομάδες. Θα μας κυνηγάει πολύ καιρό αυτή ζημιά, δεν βγαίνει με μία βδομάδα κι ένα τριήμερο. Σιγά- σιγά πιστεύουμε να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς. Η πληρότητα έχει ανέβει στο 85% των θέσεων κι αυτό ήταν σημαντικό για μας. Και φυσικά όλοι μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία με μάσκα. Σε θέματα καθαριότητας και απολυμάνσεων τηρούμε αυστηρά τα μέτρα».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Για τα καλοκαιρινά δρομολόγια είπε ότι «εδώ και 15 μέρες έχουμε ξεκινήσει το δρομολόγιο για τους Αμμόλοφους. Δεν έχουμε ακόμη τόσο μεγάλη κίνηση τις καθημερινές. Το Σαββατοκύριακο είχε κίνηση. Έχουμε ενισχύσει τα δρομολόγια σε όλο το νομό και περιμένουμε την ανάλογη καλοκαιρινή κίνηση.

Ακόμη δεν είμαστε στο 100% και με την οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε δρομολόγια που είναι ζημιογόνα 100% όπως του Αεροδρομίου. Είναι θέμα επιβίωσης. Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις από την Πολιτεία έχουμε μείνει σ’ εκείνη τη μία του περσινού Ιουλίου και Αυγούστου. Έχουμε κάνει πάρα πολλά αιτήματα και περιμένουμε τα χρήματα για να ξεκινήσουμε. Είναι μεγάλα τα προβλήματα.

Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι η κάλυψη που κάνουμε σε όλο το νομό είναι επαρκής».

Προηγούμενο άρθροΝίκος Γκότσης: “Τεράστιο στρατηγικό και Εθνικό λάθος το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες
Επόμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Είναι μια περίεργη κατάσταση διότι δεν δουλεύει κανονικά το σύστημα σε ό,τι έχει να κάνει με την είσοδο των τουριστών