Ικανοποιητική είναι η κίνηση στην αγορά της Καβάλας όπως το επιβεβαιώνει ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης.

Αρχικά ανέφερε ότι “Η αγορά είναι σε ένα επίπεδο καλό. Φυσικά η τελευταία εβδομάδα δεν ήταν τόσο καλή όσο η προηγούμενη. Και σε αυτό συνετέλεσε η μείωση των τουριστών οι οποίοι δεν είναι στο ίδιο καλό επίπεδο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Παρόλα αυτά και τα κρούσματα και η αύξηση αυτών περιόρισε λιγάκι τον κόσμο.

Γενικά όμως είδαμε να γίνεται κάτι καλό στην αγορά. Ο κόσμος πήγε και στο Κοσμόπολις και τσάντες κυκλοφορούσαν οπότε και το φεστιβάλ βοήθησε. Άλλωστε κάθε τι που γίνεται στην πόλη λειτουργεί θετικά. Ας γίνονται γεγονότα και αυτά προσφέρουν υπεραξία”.

Αναφορικά με την μη επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε ότι “Τα χρήματα αυτά όλοι όσοι επιχειρούμε σε αυτή την Περιφέρεια τα περιμέναμε μια και είναι μη επιστρεπτέα. Όταν μια επιχείρηση έχει κάνει το Νοέμβριο του 2020 τα χαρτιά δεν περίμενε χρήματα ένα χρόνο μετά. Όλοι περιμέναμε ακόμη και 2η μη επιστρεπτέα αλλά ακόμη την πρώτη δεν πήραμε. Το γιατί ας μας το πουν οι αρμόδιοι. Όλοι τους ξέρουν, εμείς δεν θα κατονομάσουμε. Απλά ξέρουμε ότι άρχισαν ήδη να έρχονται σε λογιστές e-mail που ζητούν επικαιροποίηση στοιχείων και έτσι στις επόμενες 15 ημέρες να αρχίσουν και οι πρώτες πληρωμές».

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Έρχεται εμπρός μας και η νέα χειμερινή περίοδος με νέα μέτρα πια σε ισχύ. Το τοπίο είναι όμως θολό. Μας αρέσει ότι στα μέτρα που ανακοινώθηκαν το λιανεμπόριο εξαιρείται. Όπως εμείς φωνάζουμε έτσι και αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν προσθέτει τίποτε στον κανόνα της πανδημίας ένα ακόμη μέτρο. Για την πίεση προς τους ανεμβολίαστους το τι θα συμβεί αυτό μόνο το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού μπορεί να μας πει!

Θα παρθούν και τα ανάλογα μέτρα και κάθε περιορισμός που ίσως να υπάρξει μελλοντικά για την είσοδο πελατών στα καταστήματα μας δεν θα είναι καλό και θα έχουμε σαφώς προβλήματα.

Τα κρούσματα ανεβαίνουν, σε λίγο θα κλείσουν και οι πόρτες και τα παράθυρα οπότε τι θα γίνει αν θα συρθεί η κυβέρνηση σε κλείσιμο, αν ανέβουν τα κρούσματα και οι ασθενείς; Προς το παρόν υπάρχει μια παγωμάρα και μιλώντας με συναδέλφους δεν ξέρουν αν θα πρέπει να κάνουν παραγγελίες για τη νέα σεζόν. Μας είπαν και πέρσι ότι δεν θα κλείναμε αλλά τελικά κλείσαμε οπότε βλέποντας και κάνοντας” σχολίασε ευχόμενος σαφώς όλα να πάνε καλά!.

Προηγούμενο άρθροΣε ποσοστό 99% έχουν εμβολιαστεί οι φιλοξενούμενοι στην Δομή Ασημακοπούλου Καβάλας
Επόμενο άρθροΓιατροί ΕΣΥ Ν.Καβάλας: Το εμβόλιο θα πρέπει να μας ενώσει απέναντι στον κοινό εχθρό την πανδημία, και όχι να γίνει μέσο διχασμού