Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποίησε την πρώτη του εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Όπως σχολίασε, έγινε ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και τα επόμενα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι περίμενα κόσμο αλλά όχι τόσο πολύ. Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μας. Όταν διοργανώνεται κάτι και υπάρχει επιτυχία, είναι η καλύτερη ηθική ικανοποίηση. Αλλά είναι, όμως, ένα πολύ πρώτο βήμα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι τις εκλογές του Μαΐου. Τη Δευτέρα ενώ ήταν να παρουσιάσουμε τους 35 υποψήφιους, την τελευταία στιγμή –κι αυτή ήταν η ευχάριστη έκπληξη- συμπολίτες μας με τους οποίους μιλούσαμε ζήτησαν να τους ανακοινώσουμε κι αυτούς κι έτσι ο αριθμός ανέβηκε στους 38 αλλά κάποιοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, δεν ήθελε να ανακοινωθεί το όνομά τους σ’ αυτήν τη φάση. Και θα είναι στη δεύτερη φάση των ανακοινώσεων που θα είναι γύρω στο Φεβρουάριο. Τα επιπλέον ονόματα είναι ο κ. Κελίδης που το είπε την τελευταία στιγμή και ο Βασίλης Ανθόπουλος, ένας νέος αρχιτέκτονας που μπαίνει στο ψηφοδέλτιό μας, καθώς και η Κική Μπάρμπα που προλάβαμε και τη βάλαμε. Αυτοί οι τρεις ήταν η ευχάριστη έκπληξη για μας.

Επειδή είμαστε της άποψης «ουκ εν τω πολλών το ευ», αλλά πρέπει σε πρώτη φάση να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες ούτως ώστε να είναι ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και νομίζω ότι το είδε ο κόσμος τη Δευτέρα. Με ανθρώπους νέους σε ηλικία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, ούτως ώστε να φέρουμε μία αλλαγή στο δήμο Καβάλας».

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Σχολάζοντας το προεκλογικό κλίμα που είναι ιδιαίτερα ήρεμο, είπε ότι «οι κλωτσιές που πέφτουν κάτω από το τραπέζι  δεν φαίνονται πολύ. Όλο και κάτι υπάρχει κάτω από το τραπέζι όμως αυτό δεν φαίνεται. Και ο λόγος πλέον που δεν υπάρχει αυτή η έντονη αντιπαλότητα οφείλεται στο γεγονός της απλής αναλογικής. Αυτός ο οποίος ο δήμαρχος που θα εκλεγεί την επόμενη μέρα θα πρέπει να συνεργαστεί διότι στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έχει κανείς από εμάς πάνω από 12 δημοτικούς συμβούλους. Μέχρι τους 21 που χρειάζεται για να παρθούν οι αποφάσεις πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις. Εάν, λοιπόν, «σκοτωθούμε» από τώρα πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε μετά. Γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η συναίνεση, υπάρχει η δεύτερη Κυριακή όπου ο καθένας σκέφτεται ότι αν θα πάει στη δεύτερη Κυριακή πρέπει να συνεργαστεί με τους άλλους κι έτσι υπάρχει αυτό το κλίμα που επικρατεί. Η απλά αναλογική έκανε ένα καλό κατ’ αρχήν. Μας έκανε, τουλάχιστον φαινομενικά, να αρχίσουμε να συζητάμε. Αυτό είναι πολύ καλό και ελπίζω αυτή η συζήτηση να συνεχιστεί και την επόμενη μέρα των εκλογών. Πιστεύω ότι εκ των πραγμάτων θα συνεχιστεί διότι αλλιώς δεν θα μπορεί να διοικηθεί ο δήμος. Ας σταματήσει αυτό το δημαρχιακό σύστημα με τις αποφάσεις στο δήμο που «αν σας αρέσει έχει καλώς. Αν δεν σας αρέσει, μην ψηφίζετε». Αυτή ήταν η επωδός μέχρι τώρα σ’ αυτά που δεν συμφωνούσε η αντιπολίτευση. Τώρα, όμως, δεν θα μπορεί να το πει κανείς αυτό. Κανείς, μετά, από την αντιπολίτευση δεν θα μπορεί πλέον να κρίνει μ’ αυτόν τον τρόπο που κρίνουν κάποιοι αυτήν τη στιγμή την εκάστοτε διοίκηση και κανείς δεν θα μπορεί πλέον να το κάνει διότι θα έχει να λογοδοτήσει στον καβαλιώτικο λαό».

Προηγούμενο άρθροΠόλεις της Β. Ελλάδας γέμισαν με αφίσες που ρωτούν τους βουλευτές αν θα προδώσουν τη Μακεδονία
Επόμενο άρθροΤο Υπερταμείο θέλει όλα τα μνημεία με παρέμβαση στο ΣτΕ