Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά της πανδημίας. Ο παθολόγος κ. Μιχάλης Σωτηρόπουλος σημείωσε πως η όλη διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Όπως ανέφερε αρχικά “ήδη άνοιξαν οι πλατφόρμες για τις ηλικίες 30 – 44 διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση στα ραντεβού και αυτό είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό.

Έχει αιφνιδιασθεί σχεδόν και η επιστημονική κοινότητα με αυτή την προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί γρήγορα. Και αυτό μας δίδει πολύ ενθαρρυντικά σημεία για το μέλλον της πανδημίας.

Για να πετύχουμε δηλαδή το τοίχος της ανοσίας που χρειάζεται και για να πετύχουμε τα νούμερα που θέλουμε και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί γρήγορα.

Με το εμβόλιο της Άστρα στην Αγγλία έχει εξασφαλισθεί η ελευθερία της χώρας. Βλέπουμε εικόνες στην Αγγλία όπου ο κόσμος πηγαίνει στην εστίαση, βγαίνει έξω και διασκεδάζει χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά τα πέτυχαν με 20 εκ. εμβόλια της Άστρα. Δεν είχαν δικαίωμα επιλογής όπως υπάρχει εδώ. Άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σαφώς και πρέπει να προσέχουμε για τυχόν παρενέργειες όπως άλλωστε έχουν όλα τα φάρμακα αλλά νομίζω ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση πια στην υπόλοιπη Ευρώπη”.

ΑΝΟΣΙΑ

Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι “Αν συνεχισθούν με αυτούς τους ρυθμούς οι εμβολιασμοί μια και βλέπουμε ότι θα εμβολιάζονται συνέχεια και αργά και με αυτή την προθυμία που βλέπω στον κόσμο νομίζω ότι θα πάμε καλά. Ακούγεται και το φάρμακο κατά του κορωνοϊού αλλά αυτό ίσως να γίνει στο τέλος του έτους Η στρατηγική είναι όμως να τελειώνουμε τώρα με την πανδημία γιατί και η οικονομία δεν αντέχει άλλο και δη μέχρι τον χειμώνα. Η εστίαση, ο τουρισμός που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το χειμώνα.

Πρέπει να συνεχίσουμε τις ζωές μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για το φάρμακο επομένως βλέπουμε. Θα γίνει αν γίνει κάτι τέλος της χρονιάς, αρχές της επόμενης. Όσο για το άνοιγμα της εστίασης νομίζω ότι ήταν αναγκαίο. Από την στιγμή που όλος ο κόσμος ήταν και είναι έξω…. Τουλάχιστον εκεί θα υπάρχει προσοχή και κανόνες και νομίζω ότι και αυτό θα είναι χρήσιμο” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Από σήμερα οι εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson
Επόμενο άρθροΣτον ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάστηκαν με τον… πολακισμό – Ο Τζανακόπουλος απειλεί τους δημόσιους υπαλλήλους