Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Παράλληλα σημείωσε πως έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική προβολή του νησιού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο. Σε κάποια διαστήματα άγγιξε τα επίπεδα του 2019. Στο συγκεντρωτικό της αποτέλεσμα, επειδή ο μισός Ιούνιος και ο Μάιος ήταν εκτός τουριστικής περιόδου, αυτό έχει σαν συνέπεια να πέσει λίγο το ποσοστό. Αλλά σε ουσιαστικό επίπεδο ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά με πάρα πολύ κόσμο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες, αν όχι όλοι, είναι ευχαριστημένοι.

Εμείς προβάλλαμε και συνεχίζουμε να προβάλλουμε το νησί. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το προβάλλουμε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε εφημερίδες και κανάλια, στις κυρίως χώρες απ’ όπου προέρχεται η πλειοψηφία των τουριστών που έρχονται στο νησί. Μέσα στον Οκτώβριο θα καλέσω πάλι τους φορείς του τουρισμού για να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας μέσα στο χειμώνα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Ας κλείσει με το καλό η σεζόν τέλη Σεπτέμβρη και αρχές Οκτώβρη και μετά θα συγκεντρωθούμε, να πει ο καθένας την άποψή του και να σχεδιάσουμε το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο μας.

Στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου γίνονται περισσότερα δρομολόγια κι ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί και τους χειμερινούς μήνες».

ΡΕΥΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Για το γεγονός ότι επιδημιολογικά η Θάσος δεν είναι στο «κόκκινο» όπως η Καβάλα είπε ότι «ίσως να προσέχουμε πιο πολύ, ίσως να είμαστε πιο τυχεροί τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Η κατάσταση είναι ρευστή. Από άποψη κορωνοϊού πήγαμε πάρα πολύ καλά. Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν εντοπιστεί λίγο περισσότερα κρούσματα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά. Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει και πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε όλοι. Το εμβόλιο είναι το μεγαλύτερο όπλο μας απέναντι στον ιό κι από ‘κει και πέρα υπάρχουν τα μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο καθένας. Όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μία μέρα στην άλλη κι αυτό το έχουν ζήσει πολλές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να γίνει και σε μας. Οπότε όλοι μας να προσέχουμε».

Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις μόνιμου προσωπικού χρειάζεται το Νοσοκομείο σύμφωνα με τον Βαγγέλη Καμπουρίδη
Επόμενο άρθροΜειωμένη κατά 40% η καλοκαιρινή κίνηση στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» σε σχέση με το 2019