O Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του τμήματός Εμπορίου της Π. Ε. Καβάλας επισκέφτηκε την αγορά της Καβάλας και είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Βασίλη Λεμονίδη και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Κελγιώργη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχει μια αγαστή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο ο οποίος καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αγωνίζεται για να συμφέροντα των εμπόρων που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία.

Το άνοιγμα της αγοράς και του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, είναι προς τη θετική πλευρά για την οικονομία και την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο, πλην όμως θα πρέπει και οι έμποροι και οι καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο Covid19 είναι εδώ και απειλεί τις ζωές μας. Συμπληρωματικά σημείωσε ότι οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα και εντατικότερα και θα σαρώνουμε όλη την Π. Ε. Καβάλας για την προστασία του πληθυσμού, αλλά και της αγοράς.

ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι «ήταν μια στοχευμένη επίσκεψη με επιχειρησιακούς παράγοντες από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας προκειμένου να διαπιστώσουμε αν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα όπως τα έχει καθορίσει η κυβέρνηση κι από τους καταστηματάρχες και από τους καταναλωτές. Θέλω να τονίσω ότι πράγματα και οι καταστηματάρχες και οι καταναλωτές έχουν υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και εφαρμόζουν τα υγειονομικά μέτρα. Το μόνο όμως που παρατηρήσαμε και θέλει λίγο προσοχή είναι ότι έξω από ορισμένα καταστήματα, μεγάλης καταναλωτικής απήχησης, υπήρχε μεγάλος αριθμός καταναλωτών που περίμεναν να μπουν στα καταστήματα. Εκεί πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ο στόχος όλων μας είναι η αγορά και το λιανικό εμπόριο της Καβάλας να παραμείνει ανοιχτό. Με κλειστά μαγαζιά δεν μπορεί να αναπτυχθεί ένας τόπος. Επομένως, το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι κρατάμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκες, τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα για την αναγκαία σε όλους πραγματική οικονομία».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας στην αγορά με τις καλύτερες εντυπώσεις και το θετικό ήταν ότι υπήρχε κόσμος, καταναλωτές που ψώνιζαν. Υπήρχε μία αισιόδοξη τάση και από τους καταστηματάρχες. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Επί 2,5 μήνες ήταν κλειστό το λιανεμπόριο με τραγικότατες συνέπειες στην οικονομία και στους ίδιους. Χρειάζεται όμως προσπάθεια κι αυτό γίνεται. Εμείς ως Π.Ε. Καβάλας και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο θα χρηματοδοτήσουμε κάποιες δράσεις και event που θα λάβουν χώρα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αν μας το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, όπως η χρηματοδότηση της λευκής νύχτας που προγραμματίζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι στηρίζουμε την τοπική αγορά και στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα».

Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου – Τα πρόστιμα
Επόμενο άρθροΣε προληπτική καραντίνα εκπαιδευτικός Δημοτικού σχολείου της Καβάλας