Ικανοποιητική ήταν η τουριστική κίνηση στην Θάσο κατά την περίοδο του 15Αύγουστου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη φέτος η Θάσος στηρίχθηκε κυρίως στους Έλληνες τουρίστες.

Όπως τόνισε αρχικά “Την περίοδο του 15Αυγουστου είναι γεγονός ότι είδαμε κάποια τουριστική κίνηση, κύρια βέβαια Έλληνες επισκέπτες που είχαμε στο νησί. Βέβαια είναι γεγονός πως έχουμε πια περιορισμούς και είναι έτσι πολλοί λίγοι οι προορισμοί που μπορούν να επιλέξουν οι επισκέπτες, μεταξύ αυτών και η Θάσος βέβαια αλλά γενικά το καλοκαίρι φεύγει.

Οι Έλληνες επισκέπτες μας έτσι και αλλιώς μέχρι τα τέλη Αυγούστου φεύγουν από το νησί και η Θάσος θα μπει σε μια μακρά χειμωνιάτικη περίοδο έτσι και αλλιώς.

Η Θάσος φέτος βασίσθηκε στους Έλληνες τουρίστες αλλά έτσι και αλλιώς παραδοσιακά η Θάσος βασίζεται στους Έλληνες τουρίστες και είναι πάντα ευπρόσδεκτοι αυτοί απλά τα τελευταία χρόνια υπήρχε μεγάλη ζήτηση και γινόταν πολλές κρατήσεις από χώρες του εξωτερικού και από τα Βαλκάνια ακόμη βέβαια και όταν ερχόταν οι Έλληνες να κάνουν μια κράτηση πολλές φορές δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια. Έτσι αυτό ήταν ένα μεγάλο παράπονο των Ελλήνων τουριστών, γιατί δεν μπορούσαν να βρουν δωμάτια ή πλήρωναν πολύ ακριβά αυτά που έβρισκαν.

Φέτος δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα οπότε ήταν μια ευκαιρία να γυρίσουν στο νησί μας”.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Ο ίδιος μάλιστα αναγνώρισε ότι φέτος “έπεσαν” πολύ οι τιμές και στην Θάσο όπως και σε άλλα μέρη ενώ θύμισε πως υπήρχαν και πολλά πακέτα κοινωνικού τουρισμού που βοήθησαν συμπολίτες μας ώστε να κάνουν οικονομικές διακοπές . “Ας μην ξεχνάμε ότι η οδηγία της Ευρώπης ήταν να κάνουμε διακοπές στην πατρίδα μας οπότε αυτό έκαναν και οι Γερμανοί αλλά και οι Έλληνες…. Από την στιγμή που δεν ήρθαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν διακοπές στην πατρίδα μας.

Ο Σεπτέμβριος τώρα είναι ένας μήνας άγνωστος. Οι κρατήσεις μπορεί να ισχύουν αλλά μπορεί και όχι γιατί μπορεί να ακυρωθεί το πάν αν υπάρξει απαγόρευση για παράδειγμα από τις ίδιες χώρες που βρισκόμαστε εν αναμονή επισκέψεων της. Θα είναι μια περίοδος αναμονής και θα πρέπει να την περάσουμε και αυτή και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας αυτό με τα νέα δεδομένα πια.

Και βέβαια αυτό αφορά όλα τα επαγγέλματα και όχι μόνο τον χώρο του τουρισμού. Θα έχουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε έναν χειμώνα με λίγους πόρους. Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο, όχι όμως μόνο λόγω της πανδημίας και του υγειονομικού θέματος μια και φαντάζομαι ότι για αυτό θα βρεθεί κάποια στιγμή μια λύση, αλλά κυρίως λόγω του οικονομικού αποτυπώματος που αφήνει.  Η οικονομία είναι καθαρά χτυπημένη και θα πάμε καλά μόνο με τα πακέτα διάσωσης που θα έρθουν από την Ευρώπη. Βασιζόμαστε στον από Μηχανής Θεό και αυτό είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο. Αν δεν πάνε καλά οι χώρες της Ευρώπης δεν θα έχουμε και εμείς τουρίστες από τις χώρες της Ευρώπης και αυτό είναι το σημαντικό” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο“Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας” σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θανάση Μητρόπουλο
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που σκότωσε τον 58χρονο σε χωράφι στην Κάριανη