img_0991-1.jpeg
​«Κατόπιν των πρόσφατων δηλώσεων (ή καταγγελιών?) του κ. Λεωνίδα Παππά, δημοτικού συμβούλου, που διατυπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά «με την παράνομη απόληψη μαρμάρων» και οι οποίες εμπλέκουν την νομιμότητα λήψης τους με την ποιοτική και συμβατική εναρμόνιση στις απαιτήσεις της νομοθεσίας,εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, την οποία αναφέρει με επιφύλαξη ο κος Παππάς ως «εμπλεκόμενο φορέα» της κατασκευής των δημοσίων έργων στα οποία χρησιμοποιούνται τα παραπάνω «παράνομα υλικά», οφείλω να δηλώσω τα εξής: Υπό την Επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας εκτελείται το σημαντικότατο για τον Κεντρικό Λιμένα Καβάλας και κατ’ επέκταση τον Νομό και την Περιφέρεια, έργο «Εξωτερική Θωράκιση του προσήνεμου Μώλου Λιμένα Καβάλας» και για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται αδρανή υλικά – φυσικοί ογκόλιθοι μεγάλου βάρους άνω των 4 τόνων. Οποιοδήποτε υλικό, για να γίνει δεκτό από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία και να ενσωματωθεί στο έργο (και σε οποιοδήποτε έργο) υφίσταται προηγουμένως τους απαραίτητους από τις ισχύουσες προδιαγραφές εργαστηριακούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών ακολουθούν τον φάκελο του έργου και βρίσκονται στη διάθεση του οιουδήποτε έχει αρμοδιότητα να τους επιβεβαιώσει (π.χ. ΕΣΠΕΛ).  

         Εν κατακλείδι, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά υλικά για ενσωμάτωσή τους στα έργα που εκτελεί πλέον οποιοσδήποτε Δημόσιος φορέας (όπως η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας), πριν εξασφαλιστεί η καταλληλότητά τους κατόπιν ελέγχων από πιστοποιημένους φορείς και η νομιμότητα της πηγής λήψης τους.

Τα παραπάνω θα έπρεπε να είναι γνωστά σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της επικράτειας αφού και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού ακολουθούν την ίδια νομοθεσία. Εκτός και αν οι δηλώσεις του κ. Παππά εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες ή ενδεχομένως γίνονται με άλλη ιδιότητα. Θα περιμέναμε από τον κ. Παππά ως Δημοτικό Σύμβουλο (αλλά και κάθε Δημοτικό Σύμβουλο), προασπίζοντας τα Δημοτικά Συμφέροντα, να υποδείξει τρόπους αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας όπως είναι η εκποίηση των παραπροϊόντων λατομικής δραστηριότητας που ανήκουν στον Δήμο και που εμποδίζουν την ανάδειξη της περιοχής και δημιουργούν αισθητικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα».    

Προηγούμενο άρθροΚίνηση αλληλεγγύης από τους μαθητές του 1ου Δ. Σ. Ελευθερούπολης
Επόμενο άρθροΔήμητρα Τσανάκα:Τα χρήματα απο τον TAP θα ήταν καλό να πάνε κυρίως στον πρώην Δήμο Φιλίππων και στη Νέα Καρβάλη