Ο Δήμαρχος Καβάλας κ Θόδωρος Μουριάδης με δηλώσεις του έδωσε την δική του εξήγηση στην λάθος αναρτημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Βασίλη Βασιλικό.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, «το λάθος ήταν δικό μου, δεν φταίει ούτε ο πρόεδρος , ούτε ο γραμματέας, αλλά είχα την εντύπωση πως αυτό που συζητήσαμε οι αρχηγοί των παρατάξεων ήταν ότι δεν τίθεται θέμα ονοματοδοσίας και ότι καταδικάζουμε αυτή την απόφαση που ελήφθη. Όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ότι δεν υπάρχει θέμα ονοματοδοσίας και για αυτό κατεβάσαμε την ανάρτηση για να μην υπάρχει. Το λάθος ήταν δικό μου και κανενός άλλου. Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την ονοματοδοσία».

ΘΕΜΑ ΠΡΟΜΟΥΣΑ

Σε ότι αφορά την ανάθεση της Αντιδημαρχίας Οικονομικών στον κ. Προμούσα εξήγησε ότι «Ανέκυψε επίσης το θέμα της συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με τον κ Προμούσα». Ο Δήμαρχος τόνισε πως «ο Γιάννης Προμούσας έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της κ. Τσανάκα διότι υπήρχαν πράγματα στα οποία δεν συμφωνούσε. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ , το ήθος του, την δραστηριότητα στην κοινωνία της Καβάλας και τις γνώσεις του πάνω σε θέματα οικονομικών. Βρεθήκαμε , συζητήσαμε για δύο μέρες και αποφασίσαμε τελικά να συνεργαστούμε. Του έκανα την πρόταση να αναλάβει την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών . Ο κ. Προμούσας διατηρεί την ανεξαρτησία του και μπορεί να εκφράσει τις αντίθετες απόψεις του. Το αν έρθει η κ. Τσανάκα στην συνάντηση που έχουμε ως πολιτικοί αρχηγοί το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. χθες που τελικά δεν ήρθε), είναι θέμα της ίδιας και της παράταξής της . Όποιος θέλει να έρθει καλώς. Όποιος νομίζει ότι δεν πρέπει δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο».

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ

Αναφορικά με την αλλαγή στον εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές σημείωσε πως «Για τον νέο εκλογικό νόμο που αλλάζει, τώρα που φεύγει ο «Κλεισθένης» και ευνοεί τον Δήμαρχο και την παράταξή του, συμφωνώ στην αλλαγή αυτή. Δεν ξέρω ι αν είμαι εγώ Δήμαρχος, αλλά πρέπει αυτός που θα είναι Δήμαρχος, να μπορεί να διοικήσει και να μην υπάρχουν φαινόμενα, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, όπου οι Δήμαρχοι δεν έχουν την πλειοψηφία. Εκεί που διαφωνώ, είναι ότι οι Τοπικές Κοινότητες πρέπει να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους. Να διατηρηθούν το τοπικά συμβούλια .

Οι άλλες παρατάξεις δίνουν μεγάλη σημασία στην διαπαραταξιακή για τις προσλήψεις. Αυτό θα το κάνουμε, άλλωστε το έχω υποσχεθεί. Η διαπαραταξιακή θα γίνει όταν γίνουν προσλήψεις. Και αυτό θα το συζητήσουμε» .

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΡΟΔΟΠΗΣ

Τέλος για το θέμα το πάρκινγκ της Ροδόπης είπε ο κ. Μουριάδης πως «ανησυχώ και εγώ για την τροπολογία, γιατί βλέπω ότι το υπουργείο λέει ότι είναι δύσκολη υπόθεση . Μπαίνουν πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Δεν θέλω να πώς ότι γίνεται επίτηδες αυτό , ούτε να πως ότι εκπροσωπούνται συμφέροντα. Έχουν δραστηριοποιηθεί και οι βουλευτές της Καβάλας . Αν δεν λαμβάνουμε υπ όψιν και τις απόψεις των βουλευτών τότε δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Έχουμε μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με τηλεδιάσκεψη με τον κ. Ταγαρά , οπότε θα δούμε ποιες είναι οι προθέσεις τους».

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτύρονται οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών ΑΜΘ επειδή οι σχολές συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές
Επόμενο άρθροΑνακαινίζεται το εσωτερικό της Αντιπεριφέρειας Καβάλας- Φωτογαφίες