Θετική κρίνεται η επιδημιολογική κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε σχέση με άλλες περιοχές. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μία φάση που ο κόσμος έχει κουραστεί ενώ ο ιός έχει μεταλλαχθεί.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, προερχόμαστε από ένα lock down και ανοίγουμε σιγά- σιγά τις δραστηριότητες με προσεκτικά βήματα και σε μία φάση που ο κόσμος έχει κουραστεί. Βλέπουμε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου τα μέτρα δεν τηρούνται ενώ ο ιός παραμένει και μάλιστα μεταλλάσσεται και μεταλλάσσεται σε στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά. Υπάρχει η πιθανότητα κάποια μεταλλαγμένα στελέχη να είναι πιο ανθεκτικά στο εμβόλιο. Όλα αυτά θα φανούν στο επόμενο διάστημα, όταν θα προχωρήσει ο εμβολιασμός. Είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα και θα πρέπει να δοθεί μία περίοδος 1-2 μηνών για να δούμε πώς θα λειτουργήσει. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα που έχουμε είναι από τις μελέτες που έχουν κάνει οι εταιρείες σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα. Αυτό θα το δούμε και στην πράξη. Το ζητούμενο είναι ότι δεν έχει περάσει η πανδημία. Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν τελειώσαμε ακόμη. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος αλλά θέλει λίγο καιρό ακόμη υπομονή».

ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ

Για την κολχικίνη είπε ότι «το έχω χρησιμοποιήσει εδώ και αρκετούς μήνες, το έχω δώσει και σε συγγενικά μου πρόσωπα και σε άλλους που τους συνέστησα κάποια θεραπεία, πάντα με ήπια συμπτώματα στο σπίτι. Για τη νοσοκομειακή θεραπεία υπάρχουν τα πρωτόκολλα που τα εφαρμόζουν στα νοσοκομεία. Την κολχικίνη τη χορήγησα και είδα πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι ένα φάρμακο ακίνδυνο και πιστεύω ότι σε ένα σημαντικό βαθμό βοηθάει όταν το παίρνεις έγκαιρα και στα αρχικά συμπτώματα. Δεν είναι όμως για χρήση προληπτική ώστε να προφυλαχθεί κάποιος. Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει ώστε να περάσουν πιο γρήγορα τα συμπτώματα και ίσως να μην έχουμε αυτόν τον καταρράκτη αντιδράσεων που οδηγεί στο νοσοκομείο, σε διασωλήνωση κλπ. Παίρνεται κατόπιν συνταγής γιατρού, εφόσον είμαστε θετικοί στον κορωνοϊό».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Πεφάνης: Δεν γίνεται να κάνουμε συμβούλιο στα ραδιόφωνα ή στο δρόμο
Επόμενο άρθροΗ παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο την ΔΕΗ έπιασε τόπο καθώς δεν θα γίνει διακοπή και ρυθμίστηκε η οφειλή του συμπολίτη μας