kavala-fotiou

Να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος στην Πρόνοια, ήταν το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, σε συνέντευξη Τύπου το πρωί στην Καβάλα, όπου παρουσίασε το νέο νόμο πλαίσιο για την πρόνοια.

Όπως ανέφερε, στα σχέδια του υπουργείου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας οριζόντιας πλατφόρμας για τους ωφελούμενους, όλους τους φορείς κοινωνικής προστασίας και όλα τα προγράμματα, με σκοπό να υπάρχει άμεση πληροφόρηση και ένταξη των ενδιαφερομένων χωρίς άλλες παρεμβάσεις.
Ο νέος νόμος- πλαίσιο αφορά την αναδιοργάνωση όλων των δομών για έξι ευπαθείς κατηγορίες (τα παιδιά στους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, τους Ρομά, τους αστέγους και τους άπορους) σε τρεις βαθμίδες. Την πρωτοβάθμια με τα Κέντρα Κοινότητας σε όλους τους δήμους. Τη δευτεροβάθμια με τα ιδρύματα δημόσια και ιδιωτικού δικαίου, τα οποία θα λειτουργούν με κοινούς όρους και την τριτοβάθμια που είναι η αποϊδρυματοποίηση.
Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στα άμεσα «πυροσβεστικά» μέτρα που λαμβάνονται όπως το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης το οποίο θα εφαρμοστεί αρχικά σε 30 δήμους με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια, μεταξύ αυτών και ο δήμος Καβάλας. Θα αφορά επιδόματα, υπηρεσίες και υπόσχεση απασχόλησης στο 10%. Θα επεκταθεί δε σε όλους τους δήμους από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Χθες (Παρασκευή) η κ.Φωτίου παραβρέθηκε στις Παραστάσεις Χορού ομάδων ΑμΕΑ και μικτών, στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», ενώ το πρωί σήμερα (Σάββατο) συναντήθηκε με ανάδοχες μητέρες στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας (Παιδόπολη) Καβάλας.
Είχε επίσης συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου «Αγία Μαρίνα» για το Ειδικό Παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Προηγούμενο άρθροΌλα έτοιμα για τα 100 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου Πρίνου Θάσου
Επόμενο άρθροΕξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και σε νησιά των Κυκλάδων-video