Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με τις μετακινήσεις των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Προμούσα με μετακινήσεις εσωτερικές θα αναδομήσουν την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει όλους τους δήμους της χώρας. Οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες πέραν του δήμου και μια από τις υπηρεσίες που ταλαιπωρείται από το θέμα είναι αυτή των Οικονομικών του Δήμου Καβάλας που τη θεωρούμε και υπηρεσία αιχμής. Μέχρι τώρα οι δήμαρχοι είχαν τη δυνατότητα να αναστείλουν αυτήν τη μετακίνηση. Με το νέο νόμο δεν μπορούν να το κάνουν παρά μόνο στην τεχνική υπηρεσία.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει έντονο πρόβλημα στην Οικονομική Υπηρεσία το οποίο μετά την κινητικότητα προσπαθούμε κι εμείς να βρούμε λύσεις. Δεν έμεινε η Υπηρεσία με σταυρωμένα τα χέρια, ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε και πάλι το Τμήμα Εσόδων και το Τμήμα Προμηθειών. Από ‘κει και πέρα, να αξιοποιήσουμε νέες πιο ευέλικτες εφαρμογές που θα μας λύσουν τα χέρια».

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «το δεύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας είναι ότι, με διαβεβαιώσεις που είχαμε από τον υπουργό μετά από επικοινωνία του δημάρχου με τον υπουργό κ. Βορίδη, σε λίγο καιρό θα έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να έχουν συνεργασία και με εξωτερικούς συνεργάτες. Δυστυχώς καταφεύγουμε σ’ αυτές τις λύσεις αλλά το ζητούμενο είναι να εξυπηρετήσουμε το δημότη, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερα έσοδα για το Δήμο Καβάλας. Πολύ σύντομα ο Δήμος Καβάλας θα μπορέσει να δώσει λύσεις παρά τα έντονα προβλήματα που υπάρχουν.

Έφυγαν όσοι ήταν να φύγουν και πολύ σύντομα θα έχουμε άμεσες λύσεις τουλάχιστον στο Τμήμα Εσόδων και πολύ σύντομα και τα άλλα τμήματα.

Είναι αισιόδοξος και του χρόνου τέτοια εποχή τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Θα αναδομηθεί η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Έχουμε όλη τη διάθεση να ανασυνταχθούμε και με τη στήριξη των νέων εφαρμογών που έχουμε θα είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Θέλει λίγο χρόνο και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Ώρες και ημέρες εξυπηρέτησης Πολιτών και Εργολάβων
Επόμενο άρθροΜέχρι 10-15 Σεπτεμβρίου θα έχουμε μία αξιοπρεπή κίνηση δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης