Το θέμα της λειτουργίας της αυλής του 25ου Δημοτικού Σχολείου στην Καβάλα, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, πέραν των σχολικών ωρών, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου.

Η κ. Σαρηκωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, ζήτησε να είναι ανοιχτή η αυλή για τα παιδιά της γειτονιάς να παίζουν κάθε μέρα, σε μια «δύσκολη» περιοχή, όπου οι ελεύθεροι χώροι είναι προς εξαφάνιση και σε μια εποχή όπου ο εγκλεισμός τείνει να γίνει θεσμός.

Από την άλλη πλευρά, η κ. Μπιζίκη, εκφράζοντας την άποψη μερίδας κατοίκων της περιοχής, μετέφερε στο Σώμα ότι στο σχολείο συγκεντρώνονται τις ώρες που δε γίνονται μαθήματα μεγάλος αριθμός παιδιών κάθε ηλικίας, ακόμη και από άλλες γειτονιές, κάνοντας φασαρία κατά τις ώρες κοινής και μη ησυχίας, ενώ δήλωσε ότι κάποιες φορές που έκανε παρατήρηση στα παιδιά, δέχτηκε ύβρεις και απειλές.

ΜΙΑ ΛΥΣΗ

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισαν ότι θα πρέπει να ικανοποιηθούν και οι δυο πλευρές, με τους περισσότερους, πάντως, να δίνουν έμφαση στην ποιότητα ζωής των παιδιών, αλλά και στην ηρεμία στην οποία έχουν δικαίωμα οι κάτοικοι τουλάχιστον κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η περίφραξη του σχολείου για να μην έχουν πρόσβαση οι εξωσχολικοί όταν η αυλή θα είναι κλειστή.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία η αυλή του σχολείου να είναι ανοιχτή κατά τις ώρες 17:30-20:30 τον χειμώνα και 18:00-21:00 το καλοκαίρι, ενώ ο αύλειος χώρος θα είναι κλειστός τις Κυριακές, τα απογεύματα του Σαββάτου και τις αργίες, με την απόφαση να αναπροσαρμόζεται στο μέλλον αν παραστεί ανάγκη.

Προηγούμενο άρθροΤα μερομήνια μίλησαν: Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η διανομή ειδών από το Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας